İstanbul’da boşanmak isteyen kadın, defalarca kurşunlandı, kanıyla yere “Beni kocam vurdu” yazdı

Yıllardır şiddet gören Nurtaç Canan, sakat kaldı. “Öldürmeden vazgeçmeyecek” dediği Ragıp Canan ise hala firarda…

Fotoğraf: Hürriyet

İstanbul’da Ragıp Canan isimli bir erkek, kendisinden boşanmak isteyen eşi Nurtaç Candan’ı defalarca kurşunladı. Evde ölüme terk edilen kadın, kanıyla “Annem babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum” yazdı.

Hürriyet’in aktardığına göre Nurtaç Canan, 23 yıllık evliliği boyunca şiddet gördü. Burnu kırılan, kaynar çay ile vücudu yakılan kadın, korkusundan dolayı şikayetçi olamadı.

Evliliğinin ilk yılında gördüğü şiddete dayanamayan Nurtaç Canan boşandı. Ancak Ragıp Canan onu tekrar evlenmeye razı etti. Kafasında kavanoz dahi kırılan kadın, her şiddet gördüğünde ailesinin yanına kaçtı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle iş yerini kapatmak zorunda kalan Nurtaç Canan şiddet gördüğü eşine tekrar “Ayrılmak istiyorum” dedi.,

Gasp etti!

Bunun üzerine yeniden şiddet gören Nurtaç Canan  eşyalarını toplamak için 4 Haziran’da İstanbul Zeytinburnu’ndaki eve gitti. Ragıp Canan, evden çıkmak üzereyken kadına defalarca kurşun sıktı.

Vücuduna 5 kurşun isabet eden kadın, yere yığıldı. Ragıp Canan eşinin banka kartı ve telefonunu alarak kaçtı.

Hareket edemeyen Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kendi kanıyla yere şu yazıyı yazdı:

Annem babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum.”

“Anneni dövdüm, git bir bak!”

Ragıp Canan kaçtıktan sonra oğlunu arayıp “Anneni dövdüm, git bir bak” dedi. Annesinin yanına giden oğlu korkunç manzarayla karşılaştı. Hastaneye kaldırılan Nurtaç Canan’a bacağının kesilebileceği söylendi. Ameliyat başarılı geçti ve bacakları kesilmekten kurtuldu. Ancak Canan artık yürüyemediği gibi bacaklarını kıpırdatamıyor.

Yakalanamadı

Hâlâ yakalanamayan eşinin mesaj atarak ve akrabalarına araya sokarak barışmaya çalıştığını söyleyen Canan “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor” dedi.

Ölümün kıyısından dönen Nurtaç Canan, şunları anlattı:

Korktuğum için şikayette bulunamadım hiç. Genç kızları taciz etti. Müşterimle beni aldattı. Beni vurduktan sonra babamı arayıp ‘Git kızını öldürdüm, cenazesini kaldır’ diyor. Bir kurşun hâlâ bacağımda onu çıkarmayacaklarmış. Bana hayatı boyunca ‘Benden ayrılamazsın seni sakat bırakırım’ deyip durdu. Öldüremediği için benden vazgeçmiyor. Ama dediğini yaptı, sakat bıraktı. Dün mesaj attı oğluma ‘Ben yemin etmişim senin annen benim ilk ve son karım olacak’ diye. Öldürmeden vazgeçmeyecek.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU