TFF Başkan Vekili Düşmez: Trabzonspor'un ceza almayacağını düşünüyorum

Ali Düşmez, UEFA'dan men cezası alan Trabzonspor'un ortaya koyduğu argümanların kabul edilebilir veriler olduğunu gördüğünü belirterek, "Kararın CAS'tan döneceğini düşünüyorum. Biz de TFF olarak elimizden geleni yapmak istiyoruz" dedi

UEFA'nın verdiği men cezası CAS'tan dönmezse, 2020-21 ya da 2021-22 sezonlarından birinde uygulanacak / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Düşmez, Trabzonspor'un  önümüzdeki sene için Avrupa kupalarından men cezası almasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Men cezasıyla ilgili TFF olarak yoğun tempoda çalıştıklarını belirten Düşmez, "TFF olarak takımlarımızın ceza almaması platformunun oluşturulmasına çalışıyoruz. Trabzonspor bu süreçte diğer takımlarımız gibi tabloyu lehine çevirmek için büyük çaba sarf ediyor. Bizim de TFF yönetimi olarak takımlarımıza yardımcı olmaktan başka bir görevimiz yok. Profesyonellerimiz, başkanımız, yönetimimiz olsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki olaylarla ilgili kesin ifadeler kullanılmaması gerektiğini ancak kendisinin bu konuda çok ümitli olduğunu kaydeden Düşmez, şöyle konuştu:

Trabzonspor'un ortaya koyduğu argümanların kabul edilebilir veriler olduğunu görüyorum. Kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) döneceğini düşünüyorum. Trabzonspor'un ceza almayacağını hem ümit ediyorum hem de düşünüyorum. Biz de elimizden geleni TFF olarak yapmak istiyoruz. Tüm takımların emrine amadeyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesine karar verdi.

Verilen karar doğrultusunda bordo-mavililerin 2020-2021 veya 2021-2022 sezonlarının birinde Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanması durumunda 1 yıl men edileceği bildirildi.

UEFA'nın verdiği cezanın haksız olduğunu açıklayan Trabzonspor, kararı İsviçre'deki CAS'a taşıdığını duyurdu.

Daha önce Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor, UEFA'nın 2011 yılında başlattığı Finansal Fair Play kuralları ve mali kriterlere uymadıkları gerekçesiyle Avrupa müsabakalarından men cezası ile cezalandırılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU