Prof. Müftüoğlu: Bu böyle gitmez, giderse salgın bitmez

"Bir dakika bile geçirmeden devletimizin ve Sağlık Bakanımızın etrafında yeniden kenetlenmeliyiz"

Fotoğraf: AA

İç hastalıkları uzmanı ve Hürriyet gazetesinin başyazarı Prof. Osman Müftüoğlu, Türkiye toplumunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecine uyum sağlayamadığını belirterek “Bu böyle gitmez, giderse salgın bitmez” dedi.

Müftüoğlu, Hürriyet’teki yazısında “Salgının ilk döneminde gösterdiğimiz başarının çok uzağındayız” dedi ve şunları yazdı:

Sebebini de hemen açıklayalım: Yeni normale toplumsal uyumda maalesef sınıfta kaldık. Kademeli normalleşme sürecini bir yana bıraktık, salgın havuzunun içine adeta balıklama daldık. Tecrübeli bir hekim olarak belirtmek zorundayım: BU BÖYLE GİTMEZ! Böyle giderse de salgın asla bitmez, neticelenmez.

Kovid-19’da umudun yaz mevsimi olduğunu ancak bunun salgın açısından olumlu bir sonuç yaratmadığını belirten Hürriyet yazarı, şunları söyledi:

 Yazı geçelim, daha önümüzde uzun bir sonbahar, zorlu bir kış var. Okullar açılacak, işyerleri tam kapasite faaliyete geçecek, fabrika çarkları yüzde 100 dolulukla döndürülecek. Peki, bu rakamlar o zaman ne hale gelecek? Emin olun düşünmek bile istemiyorum...

NETİCE ŞUDUR: İşin sorumluluğunu birilerine atmaya, suçlu aramaya gerek yok. Suçlu ortada. Suçlu biziz. Suçlu hepimiziz. Ve hemen, yani şimdi, yani bir dakika bile geçirmeden devletimizin ve Sağlık Bakanımızın etrafında yeniden kenetlenmeli, yeni bir çözüm stratejisi ile maça ilk devredeki heyecan, özveri, çaba ve umutla devam etmeliyiz. Şimdi söz zamanı değil, yeni çözümler üretme zamanıdır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU