Gül ve Feyzioğlu, e-Duruşma'yı test etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, e-Duruşma sisteminin testi için Ankara Batı Adliyesi'ndeki programda bir araya geldi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Batı Adliyesi'ndeki programda e-Duruşma uygulamasını test etti.

Gül: Ceza davalarında da yaygınlaştıracağız

Bakan Gül, yaptığı konuşmada, "Buradaki temel yaklaşımımız, avukat arkadaşlarımız, meslektaşlarımız, duruşmaya bulundukları yerden bağlanabilecekler. Bu test başarıyla gerçekleşti. Birkaç dakikalık duruşma için 500-600 kilometre öteden gelip duruşmaya girip, tekrar dönen uygulamalar artık sona erecek" ifadelerini kullandı.

e-Duruşma uygulamasının CELSE programıyla da entegre edileceğini duyuran Gül, "Bunu, ceza davalarında da yaygınlaştıracağız. Bu pilot uygulamayı belli adliyelerde kapsamını da genişleterek uygulayacağız. Bu reformun tüm meslektaşlarımıza, yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Feyzioğlu: Vatandaşımız açısından yargı hizmetleri ucuzlayacak

Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise şunları söyledi:

Bugün, online duruşmanın ne kadar hayati olduğunu biliyoruz. Vatandaşımız, bundan sonra sadece bir duruşma günü almak için saatlerce yola gitmek zorunda olan avukatın maliyetini üstlenmek zorunda kalmayacağından vatandaşımız açısından da yargı hizmetleri anlamlı şekilde ucuzlayacak ama kalitesi misliyle artacaktır.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU