Koronavirüs gölgesinde ilk merkezi sınav

Okullar sınav öncesi detaylı olarak temizlenip dezenfekte edilirken binalarının bahçelerine aday ve görevliler dışında hiç kimse alınmadı. Adaylara dezenfektan, maske ve ıslak mendil de dağıtıldı

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yapılan ilk kapsamlı sınav olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı önlemler dahilinde gerçekleşti.

Salgın nedeniyle ertelenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ), normalleşme sürecinin ardından ÖSYM tarafından 81 ildeki 94 sınav merkezinde, 451 bin 272 adayın katılımıyla gerçekleşti.

Okullara erken saatlerde gelen adaylar binalara maskesiz alınmazken, giriş kısmına dezenfektan, maske ve ıslak mendil konuldu.

Çekilen şeritlerle sosyal mesafe kuralına göre bekleyen öğrenciler, ellerini dezenfekte edip, maskesini taktıktan sonra görevliler tarafından aranarak içeri alındı. 10.15’te başlayan sınav için girişler 15 dakika öncesinden kapatıldı.

Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapıldı.

Sınav saat 12.30'da sona erdi.

 

İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU