Koronavirüs sonrası yeniden başlayan Süper Lig'de Beşiktaş'ın konuğu Antalyaspor

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'de bugün oynayacakları maçla 48. kez karşı karşıya gelecek

Beşiktaş, Antalyaspor'la oynadığı 47 maçın 33'ünü kazandı / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve dün yeniden başlayan Süper Lig'de Beşiktaş, 27. hafta karşılaşmasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk edecek. 

Dolmabahçe'deki Vodafone Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak müsabakayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. İbrahim Çağlar Uyarcan ile Candaş Elbil'in yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi Onur Özütoprak olacak.

Süper Lig'de geride kalan 26 haftada 44 puan toplayan Beşiktaş beşinci, 30 puanlı Antalyaspor ise 11. sırada yer alıyor. 

İki takım arasında ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan maçı Beşiktaş Vida ve Diaby'nin 9 ve 11. dakikalarda attığı gollerle 2-1 kazanmıştı.

Beşiktaş'ta cezalı Burak Yılmaz ve sakatlığı bulunan Douglas Pereira karşılaşmada oynamazken, Antalyaspor'da Bahadır Öztürk sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

 

Beşiktaş - AA1.jpg
Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, oynadığı 7 maçta sadece 1 kez yenildi / Fotoğraf: AA

 

Öne çıkanlar

Beşiktaş, Antalyaspor'la oynadığı son 10 Süper Lig maçında 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, tek yenilgisini Ağustos 2018'de aldı.

Abdullah Avcı ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına Sergen Yalçın'ı getiren Beşiktaş, genç teknik adamla çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Antalyaspor, Tamer Tuna yönetiminde çıktığı 9 Süper Lig maçında 4'er galibiyet ve beraberlik ile 1 mağlubiyet alarak toplam 16 puan topladı. Kırmızı-beyazlılari sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak 14 puan elde etmişti.

Tamer Tuna, Süper Lig kariyerinde Beşiktaş ile karşılaştığı 4 maçın tamamında mağlup olurken, söz konusu maçlarda 12 gol yedi.

 

Beşiktaş - AA2.jpg
İki takım arasında oynanan 47 maçta Beşiktaş 104, Antalyaspor 41 gol attı / Fotoğraf: AA

 

48. kez karşı karşıya gelecekler

11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette 47 maç geride kaldı. 

O tarihten sonra oynanan maçların 33'ünü İstanbul ekibi kazanırken, Antalya temsilcisi sahadan 5 kez galibiyetle ayrıldı. İki takım arasında oynanan 9 müsabakada, eşitlikle sonuçlandı.

Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakibine 104 gol atarken, Antalyaspor 41 golle karşılık verdi.

Siyah-beyazlılar, Antalyaspor karşısında ev sahibi takım sıfatıyla çıktığı 23 maçın 18'ini kazanırken, 2 kez mağlup oldu. Antalyaspor ise sadece 3 kez rakibine üstünlük kurabildi. 

İki takımın muhtemel 11'leri şöyle:

Beşiktaş: Utku, Gökhan, Vida, Ruiz, Caner, Atiba, Elneny, Boyd, Boateng, N'Koudou, Umut 

Antalyaspor: Boffin, Nazım, Veysel, Celustka, Kudryashov, Hakan, Fredy, Sinan, Amilton, Podolski, Jahovic

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU