George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlatılan "Black Lives Matter" hareketine Premier Lig futbolcuları da destek verecek

George Floyd'un öldürülmesine tepki olarak başlatılan Black Lives Matter hareketine Premier Lig'deki 20 takımın futbolcuları da destek verecek. 17 Haziran'da başlayacak sezonda formalarda isim yerine "Black Lives Matter" yazacak

Liverpoollu futbolcular antrenman öncesi George Floyd için diz çökmüş, teknik direktör Jürgen Klopp ise bu hareketlerinden dolayı oyuncularıyla gurur duyduğunu açıklamıştı / Fotoğraf: Liverpool

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde bir polis tarafından siyahi George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan "Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" hareketine İngiliz Premier Lig futbolcularından da destek geldi.

Premier Lig'deki 20 kulübün futbolcuları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen mart ayında askıya alınan ve 17 Haziran'da yeniden başlayacak maçlarda giyecekleri formalarda isimlerinin yerine "Black Lives Matter" yazılması talebinde bulundu.

Premier Lig yönetiminden yapılan açıklamada, söz konusu talebin lig yönetimi tarafından kabul edildiği ve yeniden başlayacak 2019-2020 sezonunun ilk 12 maçında bu uygulamanın hayata geçirileceği belirtildi.

 

 

Açıklamada ayrıca, sezon sona erene kadar formalarda "Black Lives Matter" logosunun yer alacağı aktarıldı.

ABD'de Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestolara Colin Kaepernick'in 2016'da diz çökerek yaptığı hareket damgasını vurmuş ve daha sonra gösterilerin sembolü haline gelmişti.

 

Colin Kaepernick-AP.jpeg
Colin Kaepernick (sağda), 2016'da ABD ulusal marşı çalarken bayrağa bakmak yerine diz çökerek protesto etmeyi tercih etmişti / Fotoğraf:AP

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Premier Lig yönetimi, maçlar öncesi veya maç sırasında diz çökerek protesto gösterisi yapmak isteyen oyunculara bir yaptırım uygulanmayacağını duyurdu.

Daha önce Liverpool ve Chelsea oyuncuları antrenmanda, Arsenalli futbolcular ise hazırlık maçından önce saha ortasında diz çökerek Floyd'u anmıştı.

 

 

Premier Lig sezonu, 17 Haziran'da yeniden başlayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU