Buldan: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz

Pervin Buldan, HDP'nin yüzde 13'e yakın oy alıp barajı aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdiği 7 Haziran 2015 seçimlerinin yıl dönümünde Iğdır İl Örgütü'ne yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisi olmadan kimsenin seçim kazanamayacak hale geldiğini savundu.

HDP'nin yüzde 13'e yakın oy alıp barajı aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdiği 7 Haziran 2015 seçimlerinin yıl dönümünde Iğdır İl Örgütü'ne yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Buldan, şunları söyledi:

4 Kasım’da Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın ve onlarla birlikte onlarca milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. 4 Kasım’ın ardından siyasi darbeler devam etti. Hem belediyelere hem vekillere yönelimler oldu. Bugün 7 Haziran’ın yıldönümü. Türkiye halkları çok iyi bilir ki, 7 Haziran Türkiye halklarına umut veren bir tarihtir, bir dönüm noktasıydı.

7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’de yeni bir aralığın, yeni bir kapının, bir değişimin ve dönüşümün başlangıcıydı. İlk darbe 7 Haziran seçimlerine yapıldı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin başarısını hazmedemeyenler, seçimleri iptal ettiler ve 1 Kasım tarihinde ülkeyi bir kez daha seçime götürdüler. Ne oldu? HDP bir kez daha kazandı. Ne oldu? HDP seçimi kaybetmedi. Ondan sonraki seçimlerde de HDP umut oldu. HDP Türkiye’de halkların sığınacağı bir liman oldu.

Buldan, 31 Mart 2019'daki yerel seçimde ve tekrarlanan İstanbul seçimde demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

31 Mart yerel seçimlerinde her türlü engellemeye rağmen, kayyım gasplarına rağmen, birçok belediyede eşbaşkanlık kazandı. İstanbul seçimleri Türkiye tarihinde bir ilktir. Faşizmin karşısına, saldırının karşısına, şiddetin karşısına, yok saymanın karşısına, inkarın karşısına, demokrasi güçlerinin birlikte karşı çıktığı bir tarih 23 Haziran seçimleridir. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de HDP olmadan hiç kimse seçimi kazanamaz bir hale geldi. Bugün de iddia ediyoruz: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz.

 

 

Independent Türkçe, MA 

DAHA FAZLA HABER OKU