Gerekçe "terör propagandası"... Manken Didem Soydan hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle Soydan hakkında suç duyusunda bulundu

Model Didem Soydan hakkında Cumartesi Anneleri ile ilgili bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

Soydan, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftası olan 28 Ağustos 2018 tarihinde, Instagram hesabından gözaltında kaybolan Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak’ın bir fotoğrafını paylaşmış, "Bu olanlar yüzündenr sizden özür dilerim" yazmıştı.

 

 

Soydan, paylaşımında şunları yazmıştı:

 “Canım anne ve senin gibi değerli anneler: Bu olanlar yüzünden sizden özür dilerim. Açıklama yapmaya, ağır neden ve sebepleri anlatmak bile gereksiz. Fotograf yeterli. Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum, bütün bu başınıza gelenler ve gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim.”

Soydan’ın bu paylaşımı hakkında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Soydan hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Didem Soydan, soruşturma haberi üzerine ilk açıklamasını yine sosyal medya üzerinden yaptı. "İyi hal indirimi"ne gönderme yapan Soydan, "Prada takım kurtarır mı?" diye sordu.

 

 

Didem Soydan, ardından Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabını etiketleyerek bir mesaj daha paylaştı.

DAHA FAZLA HABER OKU