İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, rap şarkıcısı Rota’nın gözaltına alındığı iddiasını yalandı

Bazı haber sitelerinde, rap şarkıcısı Rota’nın, Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği için gözaltına alındığı iddia edilmişti

Fotoğraf: Twitter

Bazı medya kuruluşlarında, Rota ismiyle tanınan rap şarkıcısı B. Alpman'ın gözaltına alındığına yönelik haberlerin çıkması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada şunları kaydedildi:

Bugün tarihi itibariyle Gazete Duvar, Diken, Euronews, Evrensel isimli bazı gazete ve haber siteleri ile bir kısım sosyal medya hesaplarında yer alan "Ünlü rapçi Rota'ya Bilal Erdoğan gözaltısı!" şeklindeki gerçeğe aykırı yayın ve sosyal medya paylaşımları ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyunda "Rota" ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır.

Yayınlanan haberlerde Rota'nın evinin gözaltına alınmadı amacıyla basıldığı iddia edilmiş hatta bir görüntü yayınlanmıştı.

Söz konusu haberlerde, Alpman’ın klibinde, Bilal Erdoğan maskesiyle birlikte İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çekilen bir sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” ifadesine yer verdiği için gözaltına alındığı iddia edilmişti.
 

rapçi1.jpg
Ağla isimli şarkının klibindeki söz konusu sahne / Fotoğraf: Twitter

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU