Kadıköy Sineması’ndan pandemi destek kampanyası: Koltuklara bağışçıların isimleri yazılacak

Sinemanın internet sitesinde, “Sinemamızda bulunan tüm koltuklarımızın isim haklarını seyircilerimize açmaya karar verdik” ifadeleri yer aldı

Pandemi nedeniyle kapalı alanlarda bir araya gelemeyen sinemaseverler açık hava sinemalarında buluşmaya başladı (Pixabay)

Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörler arasında sinema sektörü yer alıyor. Koronavirüsü kontrol altına almak için uygulanan tecrit önlemleri yüzünden dünya çapındaki ve Türkiye’deki sinemalar, bir süredir kapalı. Bu durum, sektör çalışanlarını maddi ve manevi açıdan epey olumsuz etkiliyor.

Bu durumla başa çıkmak isteyen Kadıköy Sineması, yaratıcı bir çözüm geliştirdi. Sinema, maddi destekte bulunacak bağışçıların isimlerini koltuklarına vereceğini açıkladı. İnternet sitesinde yer alan açıklamada, kampanyayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sinemamızda bulunan tüm koltuklarımızın isim haklarını seyircilerimize açmaya karar verdik. Koltuğa vereceğiniz isim, sinemamızın açık kalacağı uzun yıllar boyunca sinemamızla birlikte yaşayacak. Bu günleri atlattıktan onlarca yıl sonra bile sinemamıza giren herkesi her gün bu 365 isim karşılayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinema ayrıca, açıldıktan sonra kampanyanın destekçilerini özel bir etkinlikle ağırlayacağını bildirdi. Buna göre destekçilerin isimleri, ilk üç ay boyunca her gösterimden önce perdeye yansıtılacak. Kampanya, seyircilerle birlikte sinemaya destek olmak isteyen kurumlara da açık olacak.

Her bir koltuğa isim vermenin bedeli, bireysel talepler için 500, kurumsal talepler içinse 800 TL olarak belirlendi. Bu tutarı karşılayan destekçilerin seçilen koltuğa başkasının ismini vermesi de mümkün olacak.

Sinema, Biletiva üzerinden yapılacak bağışların ne için kullanılacağını da şöyle açıkladı:

Bir süre salonlarımızın kapasitesini düşürecek olmamız, sağlıklı bir sinema ortamını sağlayabilmek için üstleneceğimiz yeni maliyetler, personel giderleri ve sinema salonlarının hiç az olmayan teknik giderleri bir araya geldiğinde sinemamız açılsa bile gösterimlerin sürdürülebilirliğiyle ilgili ciddi endişeler taşıyoruz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU