ABD’nin en büyük ikinci havayolu şirketi 13 yöneticisini işten çıkarıyor

ABD’de işten çıkarma yasağı eylül sonuna kadar devam etse de virüsün açtığı yarayı saramayacak havayolu şirketlerinden United Airlines, ekimden itibaren 13 yöneticisi ile yolları ayıracak

Fotoğraf: AP

Geçmişi 1930’lara kadar uzanan havacılık devi United Airlines, virüs salgını nedeniyle girdiği ekonomik sıkıntıyı, yönetici kadrosunda eksiltmeye giderek karşılamaya hazırlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketten cuma günü yapılan açıklamaya göre şirketin 67 yöneticisinden, bölgesel temsilciliklerinde ve halkla ilişikiler departmanlarında  görev yapan 13’ü işten çıkarılacak. 

Ancak havacılık şirketlerine yapılan 25 milyar dolarlık federal yardım kapsamında 30 Eylül’e kadar işten çıkarma yapılması yasak. Yöneticilerin şirketten ayrılması 1 Ekim’den sonra geçerli olacak. 

Chicago merkezli United Airlines, en yakın rakipleri American ve Delta havayolları gibi çalışanlarına “gönüllü ayrılma” seçeneğini de sunuyor. 

Resmi verilere göre ABD’deki havaalanı kontrol noktalarından geçenlerin sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 87 oranında düştü. United Airlines’tan yapılan açıklamada seyahat talebinin temmuzda yüzde 75 ile 90 daha az olacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

İlk çeyrekte yaklaşık 4 milyar dolar kredi alan United Airlines’ın likidite seviyesi 9,6 milyar dolar seviyesinde açıklandı. Geçen hafta yatırımcılarla video konferansla bir araya gelen CEO Scott Kirby, iflas erteleme başvurusunun “yüzde sıfır” ihtimal olduğunu söyleyerek, “Böyle bir durum yatırımcılar için, kreditörler için, çalışanlar için ve sahip olduğumuz her kurum için en kötüsü” demişti. 


CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU