Galatasaray "işletme geliri yüzde artışı"nda Avrupa'nın zirvesinde

Avrupa liglerinde mücadele eden 32 takımın incelendiği, "2020 Avrupa Elitler Değerlendirme Raporu"na göre Galatasaray, işletme geliri "yüzde artışı"nda rakiplerini geride bıraktı

Galatasaray, işletme gelirlerini yüzde 49 artırarak 32 takım arasında zirvede yer aldı / Fotoğraf: AA

KPMG Football Benchmark'ın Avrupa'nın elit liglerinde mücadele eden 32 kulübü incelediği, "2020 Avrupa Elitler Değerlendirme Raporu" yayımlandı. 
Türkiye'den iki takımın yer aldığı raporda Galatasaray, işletme geliri yüzde artışında Avrupa'nın birincisi oldu.

Galatasaray'ın yanı sıra Türkiye'den Beşiktaş'ın da incelendiği elitler değerlendirme raporuna İngiltere’den 9, İspanya’dan 7, İtalya’dan 6, Almanya’dan 3, Fransa ve Portekiz’den 2’şer, Hollanda’dan da 1 takım dahil oldu.

Rapora göre Galatasaray, önceki seneye göre işletme gelirindeki %49’luk artışla, yüzde artışı açısından Avrupa’daki liglerde mücadele eden tüm rakiplerini geride bıraktı. 

 

PSG-AFP.jpg
Fransa'da liglerin tescil edilmesinin ardından şampiyon ilan edilen Paris Saint-Germain, gelirlerini yüzde 45 oranında artırdı / Fotoğraf: AFP

 

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain, önceki seneye göre yüzde 45, İtalyan ekibi Inter ise önceki seneye göre yüzde 42’lik artış oranıyla sarı-kırmızılı takımı takip etti.

Yüzde artışında Hollanda'dan giren tek takım Ajax 37'lik oranla dördüncü olurken, geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ve bu sezon da açık ara Premier Lig'in zirvesinde yer alan Liverpool ise 27'lik artışla beşinci sırada kaldı.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, yüzde -19 değer kaybıyla 32 takım arasında en sert düşüşü yaşadı. Premier Lig ekibi Leicester City yüzde -12'lik düşüşle ikinci, Arsenal yüzde -8'le üçüncü, Serie A takımı Milan ise yüzde -5'le dördüncü en sert düşüşü yaşayan takımlar oldular.  

32 takımın işletme değer artışlarının karşılaştırıldığı raporda, 8 takımın değer kaybı yaşadığı gözlemlenirken, listeye yeni eklenen Porto ve Valencia dışındaki 22 takım işletme değer artışı göstermeyi başardı.

 

Indepenedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU