Birleşik Krallık Kuzey Kore'deki elçiliğini kapattı: Tüm personel ülkeden ayrıldı

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, kapatma nedeni olarak Kuzey Kore’nin koronavirüs nedeniyle aldığı sıkı tedbirler gösterildi

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık, Kuzey Kore Büyükelçiliği'nin kapatıldığını ve tüm personelin ülkeye döndüğünü duyurdu.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, kararın gerekçesi olarak Kuzey Kore'nin "Kovid-19 salgınına karşı aldığı giriş çıkıştaki sıkı kısıtlamaları nedeniyle elçiliğin görevlerini sürdürmeyi imkansız hale getirmesini" gösterdi.

Açıklamada, Birleşik Krallık'ın Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerinde istekli olduğu ve mümkün olan en kısa sürede geri dönmeye çalışacağı belirtildi.

Birleşik Krallık Kuzey Kore Büyükelçisi Colin Crooks, "Pyongyang'daki Birleşik Krallık Büyükelçiliği 27 Mayıs 2020'de geçici olarak kapatılmış tüm diplomatik personel şu an için Kuzey Kore'den ayrılmıştır" dedi.

 

Güney Kore'de yayın yapan NK News, isimsiz bir kaynaktan aktardığı bilgide, Kuzey Kore'nin hava trafiğini kapatması nedeniyle diplomatların ülkeye Çin kara sınırından geçtiği ifade edildi.

Ülkede koronavirüs (Kovid-19) vakasına rastlanmadığını iddia eden Kuzey Kore, buna karşın sınırlarını kapattı ve ülkeye giriş yaban yabancıları haftalarca karantinada tutma kararı aldı.

Mart ayında Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke Kuzey Kore'deki elçiliklerini kapatmış ve diplomatlarını geri çekmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU