Emile Heskey'den Klopp'a çağrı: Çağlar, Liverpool için eşsiz bir transfer hamlesi olur

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un eski futbolcusu Emile Heskey, milli futbolcu Çağlar Söyüncü'den övgüyle bahsederek, teknik direktör Klopp'a genç oyuncunun Liverpool'a transfer edilmesi çağrısında bulundu

Çağlar Söyüncü / Fotoğraf: lcfc.com

Bir dönem Leicester City ve Liverpool'da forma giyen Emile Heskey, Anfield ekibinin teknik direktörü Jürgen Klopp'a çağrıda bulunarak, "Liverpool, Çağlar’ı alırsa büyük bir iş başarmış olur" dedi.

Genting Bet'e yaptığı açıklamada, Liverpool'a önümüzdeki transfer döneminde Leicester’dan Çağlar Söyüncü ve Real Sociedad’dan Diego Llorente’yi alması yönünde tavsiyede bulunan Heskey, şöyle konuştu: 

Çağlar ve Llorente'yi alarak kadrosunu kusursuz bir hâle getirebilir. Özellikle Çağlar! Çünkü o, dünyanın her kulübünde rahatlıkla oynayabilir. Leicester savunmasında görevin, başarıyla yerine getirdi. Wes Morgan ve Jonny Evans’ın ayak izlerini takip etmesi beklenirken, hepsini geride bıraktı.

Milli futbolcudan övgü dolu sözlerle bahseden ve Leicester City'nin Çağlar Söyüncü'yü herhangi bir kulübe satacağını düşünmediğini ileri süren Heskey, "Liverpool, Çağlar’ı alırsa büyük bir iş başarmış olur. Onu satmaya ikna olurlarsa mutlaka Liverpool almalı. Çağlar, Liverpool için eşsiz bir transfer hamlesi olur" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çağlar Söyüncü kimdir?

23 Mayıs 1996'da İzmir'de doğan Çağlar Söyüncü, futbola ilk olarak Menemen Belediyespor'da başladı. Daha sonra Bucaspor ve Aliağa formaları giyen genç oyuncu, 1 Temmuz 2014'te Altınordu'ya transfer edildi.

2014-15 ve 2015-16 sezonlarında Altınordu'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Çağlar, Alman ekibi Freiburg'a 2 milyon 650 bin euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Bundesliga'da Freiburg formasıyla 55 kez sahaya çıkan milli futbolcu, performansını 1 gol ve 1 asistle süsledi.

2018 yaz transfer döneminde 21 milyon euro bedelle Leicester City'nin yolunu tutan Çağlar, ilk sezonunda 8, bu sezon ise 35 maçta sahadaki yerini aldı.

Güncel piyasa değeri 32 milyon euro olan Çağlar Söyüncü'nün kulübüyle sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU