Çağlar Söyüncü: Ülkemiz EURO 2020'de olmayı hak ediyor

A Milli Futbol Takımı'nın ve Leicester City'nin oyuncusu Çağlar Söyüncü, "Grubu lider tamamlamak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bundan başka bir senaryoyu hiç düşünmedik. Umuyorum ki grubumuzu lider tamamlayacağız" dedi

Çağlar Söyüncü / Fotoğraf: tff.org

İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'de forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü, A Milli Futbol Takımı'yla 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) olmayı hak edecek bir performans ortaya koyduklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre UEFA'ya röportaj veren Çağlar, EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile 14 Kasım'da İstanbul'da oynayacakları maçın önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

İzlanda karşısına da elbette her maçta olduğu gibi kazanmak için çıkacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim şu an birbirine kenetlenmiş, kuvvetli bir takımımız var. Biz bu grubu lider tamamlamak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bundan başka bir senaryoyu hiç düşünmedik. Umuyorum ki grubumuzu lider tamamlayacağız

 

Çağlar Söyüncü 3- TFF.jpg
Çağlar Söyüncü (solda) / Fotoğraf: tff.org

 

EURO 2008'de henüz 12 yaşında olduğunu ve milli takımı televizyondan izlediğini anlatan Çağlar, "O dönem, benim için futbol heyecanının başladığı zamana denk geliyor. Küçük bir çocukken, böylesine iyi bir takım, böylesine güzel bir turnuva izlemek, futbolu daha çok arzulamanızı, daha çok önemsemenizi sağlıyor. Milli formanın önemini ve sizi nerelere taşıyabileceğini net bir şekilde algılıyorsunuz. Bu turnuva benim için çok önemliydi. Hem ülkem hem milli takım adına çok özel, çok mutlu günlerdi. Bu dönemdeki birlikteliği ve başarıları yakalamak elbette hedefimiz. Ülkemiz, milletimiz bunu hak ediyor. Ve onların bu başarıları tekrar tatmalarını sağlayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Çağlar Söyüncü 1- TFF.jpg
Fotoğraf: tff.org

 

EURO 2020'ye katılmanın önemli olduğunu belirten milli futbolcu, şöyle konuştu:

Avrupa'da yaşayan Türkler için de çok şey ifade ediyor. Herkesin gözü bu turnuvada olacak. Bizim için, takım olarak da çok önem arz ediyor. Ben, çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Hem takım hem de ülke olarak buna ihtiyacımız var. Oraya gideceğiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ülkemiz bunu hak ediyor.

 

Leicester City-Tottenham-Reuters1.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çağlar, formasını giydiği Leicester City ve şehirdeki yaşantısıyla ilgili olarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

Leicester çok güzel insanların yaşadığı, çok güzel bir şehir. Açıkçası Almanya'da iki buçuk sene yaşadığım için, yurt dışında yaşamaya dair biraz tecrübeliyim ve buraya uyum sağlamak konusunda da bir sorun yaşamadım. Yalnızca burası çok yağış alan bir bölge olduğu için, başlarda bunun sıkıntısını biraz yaşadım ama bu alışılmayacak bir şey değil, ben de alıştım. Takım için her şey güzel gidiyor. Takım arkadaşlarım, teknik ekip, kulüp çalışanları; kısaca herkes bana ilk günden bu yana çok iyi davranıyor ve bunun için minnettarım. Genç bir takımız, takım arkadaşlarımla birbirimize yakın yaşlardayız ve bunun avantajını da yaşıyorum. Ligde de iyi bir konumdayız ve bunu ligin sonuna kadar, elimizden geldiğince devam ettirmeye ve formumuzu korumaya çalışacağız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU