Star yazarı: Kısa Çalışma Ödeneği 3 ay uzayacak mı?

İş dünyasının taleplerini aktaran Resul Kurt: Bunu belirleme yetkisi sayın Cumhurbaşkanımıza aittir

Fotoğraf: AA

Star gazetesi yazarı Resul Kurt, bugünkü köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen işletmeler için yapılan Kısa Çalışma Ödeneği’nin 3 ay daha uzayıp uzamayacağına dair yazıd.

Kurt, 26 Mayıs’taki yazısında birçok şirketin ödeneğe mart ayı itibarıyla başvurduğunu hatırlatarak “Dolayısıyla Haziran ayının ilk haftalarında 3 aylık süreleri dolmuş olacak” dedi.

Kurt, yazısının devamında şunları söyledi:

İş dünyasını temsilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç tarafından dile getirilen kısa çalışma ödeneği süresinin üç ay daha uzatılması iş dünyasında ve kamuoyunda da güçlü bir karşılık buldu. Ayrıca hem emek ve işçi kesimini temsil eden Türk-İş ve Hak-İş sendikaları, hem de işveren örgütlerini temsil eden TİSK Kısa Çalışma Ödeneği’nin sigortalılık ve prim ödeme şartı aranmaksızın tüm çalışanların ödenekten faydalandırılacak şekilde 2020 sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Kurt, yazısını “Ancak hemen belirtelim ki, kısa çalışma ödeneğinin süresini altı aya kadar uzatmaya ve işsizlik ödeneğinden mahsup edilip edilmeyeceğini belirleme yetkisi sayın Cumhurbaşkanımıza aittir” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

Star, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU