MHP'den Ali Babacan'a: FETÖ'nün yedek akçesi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bir YouTube kanalında sarfettiği sözlere tepki gösteren MHP'den Babacan için “Riyakâr" ve "Meşhur efendisinin kötü bir taklidi olan 'gül goncası'" benzetmesi geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimi kazanırsa yapacakları ilk işin cezaevindeki düşünce suçlularının serbest bırakılması olduğunu söylemişti/ Kolaj: Independent Türkçe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cüneyt Özdemir'in konuğu olduğu YouTube yayınında MHP lideri Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Ali Babacan'ın sözlerini "yakışıksız" olarak niteleyen İsmet Büyükataman, Babacan hakkında "FETÖ'nün yedek akçesi" benzetmesinde bulundu:
 

Yediği kaba pisleyen, çıktığı evi taşlayan, FETÖ’nün yedek akçesi Ali Babacan, kendisine verilen gazla Türk milletini karşısına alacak cesareti bulmuş gözükmektedir.

Kurucu kadrosunun milletle kavgası aleni olan, kendisi de bulduğu her fırsatta Sayın Genel Başkanımıza haddini aşan sözler sarf eden Babacan’ın dili kendisine ait değildir. Biz bu dili çok iyi bilmekteyiz.


Büyükataman'ın yazılı açıklaması, "Bu dil; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, FETÖ’nün boğazına tıkadığı dildir. Bu dil, PKK sevicilerine kıvırıp yutturduğumuz dildir. Bu dil, Türkiye’deki siyasi şubelerine Sayın Devlet Bahçeli’yi hedefe koyduran kaynağı dışarıda bir merkezin dilidir" ifadeleriyle devam etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Evelallah yeniden sahneye sürülen bu çürük dili ait olduğu yere sokacak güce de iradeye de sahibiz" diyen MHP Genel Sekreteri, Ali Babacan'ın tavırları için "riyakâr" nitelemesinde bulunarak, "Meşhur efendisinin kötü bir taklidi olan 'gül goncası'" benzetmesi yaptı:
 

Ekranlardaki riyakâr tavırlarıyla meşhur efendisinin kötü bir taklidi olan “gül goncası”, konu Milliyetçi Hareket Partisi olduğunda hayâyı ve riyayı bir kenara bırakarak doğrudan düşman kesilmektedir.

Bunun bizim için bir mahsuru bulunmamaktadır çünkü Türk milletine gizli ya da açıktan düşmanlık besleyenlere mihmandar olacak değiliz.


"Beynini kiraya verenler"

Devlet Bahçeli önderliğindeki MHP'nin katkılarına da değinen İsmet Büyükataman, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan için "beynini kiraya verenler" nitelemesinde bulundu:
 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve onun Sayın Genel Başkanı’nın Türk siyasetine kattıkları ve ülkemizin dünden bugüne kat ettiği mesafede oynadığı eşsiz rol; gören gözler için ortadadır. Bu, beynini kiraya verenlerin inkârla üzerini örtemeyecekleri kadar büyük bir gerçektir.

Kaldı ki bir süredir Sayın Genel Başkanımıza yönelik sistemli ve tek bir merkezden yayılan saldırılar kötü niyetlilerin bu gerçeği idrakinin bir sonucudur.


"Demokrasi fareleri"

Büyükataman, Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmişten bugüne "demokrasinin önündeki tıkaçları" itina ile açtığını, demokrasiyi kemirerek açtıkları delikten içeri sızmaya kalkan "demokrasi farelerine" de müsaade etmemeye kararlı olduğunu savundu.

"Kendine faydası olmayanların milletin dertlerine 'deva' olmak için çıktıklarını iddia ettikleri yol, yol değildir" diyen Büyükataman, Babacan ve çevresindekileri, "gereksiz ve boş işler uzmanı" olarak gördüklerini belirtti. 

"FETÖ’ye milyon dolarlık peşkeşi hâlâ yüzü kızarmadan savunmaya kalkanların ..."

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın açıklamasındaki FETÖ vurguları dikkat çekti:
 

Büyük Türk milleti kargaların kılavuzluğuna muhtaç kalmamıştır, kalmayacaktır.

FETÖ’ye milyon dolarlık peşkeşi hâlâ yüzü kızarmadan savunmaya kalkanların, Türk milletinin acılarına ortak olmasını beklemiyoruz.

"Düşünce özgürlüğü" adı altında PKK ve FETÖ sözcülerine Türk milletine özgürce düşmanlık yapmayı vadeden Babacan’a ve bağlı olduğu bitik bataryaya Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in veciz sözünü hatırlatmak isteriz:

“Türkiye’yi parçalama, Türk milletini bölme diye bir hürriyetten söz edilemez"


"Parmağını şıklatarak demokrasi getireceğini söyleyen Ali Potter..."

Ali Babacan'ın "düşünce suçlulularının hapisten çıkarılması gerektiğini" söyleyerek, parmak şıklatma hareketine de değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
 

Parmağını şıklatarak demokrasi getireceğini, 30 günde ekonomiyi toparlayacağını söyleyen Ali Potter, korona günlerinde Harry Potter izleyedursun, MHP gerekli gördüğü tüm konularda Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin kıymetli bakanlarına katkılarını sunmakta, olumlu icraatlerde de takdirlerini ifade etmektedir.


MHP'nin açıklaması, "Akıl tutulması yaşayanların, aklı ipotek altında olanların Sayın Genel Başkanımızın akıl ürünü sözlerini deli saçması olarak adlandırması bir meczubun bir dâhiye dil uzatmasından farksızdır" sözü ile son buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU