Perinçek: Kudüs bizim kutsal davamızdır

Vatan Partisi lideri, Kudüs’ün yalnızca İslam dünyasının değil, bütün insanlığın ortak meselesi olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ve İsrail yönetimlerinin “Yüzyılın Anlaşması” olarak kamuoyuna açıkladığı tek taraflı plana dair Twitter’dan açıklama yaptı.

Perinçek anlaşmaya tepki gösterirken, “Kudüs bizim kutsal davamızdır” dedi.

“Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz”

“Yüzyılın Anlaşması adıyla ABD ve İsrail’in dayatmak istediği projeyi kökten reddediyoruz” diyen Perinçek, “Kudüs’ün, Batı Şeria’nın işgalini kabul etmiyoruz. Filistin devletinin ve halkının sonuna kadar yanındayız. İsrail’in yasa dışı işgallerinin son bulması için kanımızın son damlasına kadar hep beraber mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi lideri, Kudüs’ün hiçbir şekilde İsrail’in başkenti olamayacağını ifade ederek şunları kaydetti:

Kudüs bizim kutsal davamızdır. Kudüs yalnızca İslam dünyasının değil, bütün insanlığın ortak meselesidir. Kudüs hiçbir şekilde İsrail’in başkenti olamaz!

Yüzyılın anlaşması nedir?

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı. 

Plan kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU