Galler'de lamalar tecride girenlere erzak dağıtıyor

Max isimli lamanın tecridi yumuşatmasıyla endişe duyulmuyor

Yardımsever bir lama, Galler'in güneybatısındaki Pembrokeshire'da insanlara erzak paketleri dağıtıyor.

Llandissilio patikalarında küçük adımlarla yürüyen Max isimli lama, çoğunluğu koronavirüse karşı yüksek risk kategorisinde bulunan ve mümkün olduğunca sosyal mesafe uygulayan bölge sakinlerine, erzak ve temel ihtiyaçları ulaştırıyor.

Max normalde bölge sakinlerinin haftada birkaç kez lamalarla kır yürüyüşlerine çıkmasında kullanılırken, bir yük hayvanı olarak kullanımı tecrit sürecinde yeniden işlevlendirildi. Uygulama bölge sakinlerinin çok hoşuna gitti.

BBC'ye konuşan bir Llandissilio sakini, "Eski tarz alışveriş ne kadar sefil bir şeydi, değil mi?" diyor.

Bugünlerde çok eğlenceli.

Pembrokeshire Lamaları isimli işletmeden Matt Yorke ITV'ye şunları söyledi:

Vadideki bazı yollar araçla ulaşım açısından zorlu olabiliyor. Bu sebeple lama teslimatları mükemmel çevre dostu alternatifler oluşturuyor. Sakinlerin geri dönüşleri son derece olumlu. Herkes bunun geleneksel erzak alışverişinde büyük bir gelişme olduğunu söylüyor. Harika bir egzersiz, çok eğlenceli ve bölge sakinleri açısından faydalı.

Yorke, "Bu tecrit boyunca lamanın eğitimini sürdürmek ve zihnini işler kılmak için de iyi bir yöntem" diye ekledi.

Güney Amerika kökenli evcilleştirilmiş bu devegiller binlerce yıldır yük taşımacılığında kullanılıyor ve ağırlıklarının yüzde 25 ile 30'u kadar yükü 8-13 km boyunca taşıyabiliyor.

Lamaları farklı amaçlarla kullanmak Pembroke Lamaları için yeni bir şey değil. İşletmenin internet sitesine göre düğünlere, düğün öncesinde kadınların düzenlediği eğlencelere ve kurumsal etkinliklere uygun lamalar da mevcut.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU