Bingöl’de iki metrelik yılan görenleri şaşırttı

Bingöl Adaklı’da vatandaşlar tarafından çekilen yaklaşık iki metre boyundaki yılanı değerlendiren Yaban Hayatı Uzmanı Ahmet Emre Kütükçü, yılanın Türkiye doğasındaki en büyük türlerden olan “Sarı Yılan” olduğunu söyledi

Bingöl’ün Adaklı ilçesi kırsalında çekildiği belirtilen hayli büyük bir yılana ait görüntüler görenlerde şaşkınlığa neden oldu.

Yere devrilmiş bir ağaç kütüğüne sarılı olan yılanın kendisini çeken insanlara zaman zaman ağzını açarak tısladığı görüldü.

Söz konusu görüntüleri WWF- Türkiye ( Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yaban Hayatı Uzmanı Veteriner Ahmet Emre Kütükçü’ye yorumlattık.

ahmett.jpg
Ahmet Emre Kütükçü / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Kütükçü, söz konusu yılanın Türkiye doğasındaki en büyük yılan türlerinden olan “Sarı Yılan” olduğunu belirterek, boylarının 2.40 santime kadar uzayabildiğini belirtti.

Bilimsel adı Elaphe Sauromates olan ve Karadeniz bölgesi dışında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görülen Sarı Yılan’ın zehirsiz ve insanlar açısından tehlikesiz olduğunu kaydeden Kütükçü, küçük kemirgen hayvanları boğarak avladığını kaydetti.

Sarı Yılan’ın insanlar açısından tehlikesiz olmasına karşın agresif bir hayvan olduğunu kendini tehlikede hissetiğinde tısladığını belirten Kütükçü, bundan dolayı riskli olduğunu sanan insanlar tarafından öldürülmesi nedeniyle türünün azaldığını kaydetti

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU