ABD'de ateşe verilen evsiz adam iki gün sonra hayatını kaybetti

Polis görgü tanıklarının yanı sıra olay ya da şüpheli hakkında herhangi bir bilgisi olan herkesin yardımını istiyor

Saldırıdan hemen önce şüphelinin görüntüsü (DC Metropolitan Polis Teşkilatı)

Washington DC'de güvenlik kameralarının kaydettiği vahşi saldırıda ateşe verilen evsiz adam, olaydan iki gün sonra yaşamını yitirdi.

62 yaşındaki kurban Darryl Finney çarşamba sabahı erken saatlerde H Street mahallesi 900 numaralı blokta kimliği belirsiz bir adamın saldırısına uğradı.

Polis tarafından yayımlanan görüntülerde, şüphelinin Finney'nin üzerine bilinmeyen yanıcı bir madde sıktığı ve alevler çıkmaya başladıktan sonra da oradan uzaklaştığı görülüyordu.

WTTG'ye göre Finney acil müdahale ekibi tarafından yerel bir hastaneye götürüldü ancak saldırı sırasında aldığı yaralar nedeniyle iki gün sonra hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finney'nin birkaç bavulda tuttuğu eşyaları yakınlardaki bir alışveriş arabasında bulundu fakat onların da olay esnasında tutuşup yandığı görüldü.

Şüphelinin saldırı mahallinin yakınında bir arabayı da kundakladığı ve Finney'ye saldırmadan bir saatten kısa süre önce bir başka evsizi daha ateşe vermeye çalıştığı düşünülüyor.

Olayla ilgili görüntüleri yayımlayan DC Metropolitan Polis Teşkilatı, saldırganı bulmalarına yardım etmeleri için kamuoyuna çağrı yaptı.

DC polis şefi Peter Newsham, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, şüphelinin "insanlara çok ama çok şeytani biçimde zarar vermeye niyetli olduğunu" söyledi ve olaya dair bilgisi olan herkesi yetkililerle iletişime geçmeye çağırdı.

Newsham, “Eğer izleyen biri varsa umarım bu fotoğrafa bakıp bu kişinin kim olduğunu bize söyler, böylece bu gibi bir vakanın bir daha yaşanmamasını sağlayabiliriz" dedi.

Polis teşkilatı, yetkililerin şüpheliyi yakalamasına yardım edecek yönde bilgi verecek kişilere 25 bin dolar (yaklaşık 172 bin TL) ödül vaat etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU