İçişleri Bakanı Soylu: Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz

İçişleri Bakanı Soylu, "Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız" dedi

Soylu, Şırnak'ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nı ziyaret etti / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cizre Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı’nın açılışı amacıyla düzenlenen törenin ardından helikopterle Cudi Dağı eteklerinde yapımı tamamlanan ve süren güvenlik kulelerini inceledi.

Türkiye'nin terörle mücadelede uzun zamandır bu topraklarda yoğunluklu bir gayret ortaya koyduğunu söyleyen Soylu, "Ama siz de ben de biliyoruz ki tecrübeyi ve birikimi, teknolojiyle bütünleştirdiğimiz andan itibaren terör örgütü bu topraklarda üstü üste hezimetler yaşamaya başladı. Özellikle son 3-4 gündür yine Şırnak'a bağlı Besta dediğimiz Bestler Dereler'de terör örgütüne bir darbe indirildi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyada teröre böyle dersini veren başka bir ülke bulunmadığını aktaran Soylu, böyle bir devletin evlatları olduklarını dile getirdi.

"Bu yıl bizim için başka bir yıl"

Teknolojinin önemli olduğunu belirten Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Fakat bizim onur duyduğumuz mesele bu teknolojiyi kullanabilme yeteneğini sergileyen sizlersiniz. Burada attığınız her adım ülkemizin huzuru, güveni, sükunu ve beraberliği içindir. Buradan hemen sonra Cudi'ye gideceğiz. Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız.

Yörenin büyük bir üretim, tarım ve hayvancılık merkezi, tarihiyle geleceğini buluşturabilen bir alan olacağını bildiren Soylu, bunu hep birlikte hem güvenliği hem geleceği sağlayacaklarını kaydetti.

Soylu, inşası süren Hacıaraş Kulesi'nin bulunduğu alanda da inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nı ziyaret eden Soylu, tümen komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk'ten bilgi aldı.

Bakan Soylu, tümen komutanlığı içerisindeki Şehitler Anıtı'nı da ziyaret etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU