Kanada’da hasta sayısı 73 bini geçti, Başbakan Trudeau “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Kanada’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son 48 saatte 293 artarak 5 bin 576’ya yükseldi. Başbakan Trudeau, salgın sonrasında başlayacak 'yeni normale' acilen uyum sağlaması gerektiğini söyledi

Kanada’da hasta sayısı 73 bini geçti / Fotoğraf: AFP

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde son 48 saatte 293 kişi daha koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Böylelikle salgın kaynaklı ölü sayısı 5 bin 576’ya çıktı. Vaka sayısı da 2 bin 244 artarak 73 bin 401’e yükseldi.

“Koronavirüs araştırmalarına siber saldırılar var”

Kanada Gizli Servisi (CSIS), ülke genelinde virüse karşı yürütülen ilmi ve fikri çalışmaların siber saldırı tehdidi altından olduğunu açıkladı.

CSIS’ten yapılan açıklamada, "İşletmelerimiz ve araştırma merkezlerimiz olağanüstü çabalarından dolayı artan yabancı parazit ve casusluk riski altında. CSIS, çalışmaların ve mülkiyet bilgilerinin güvenli şekilde kontrol altında kalmasını sağlamak için bu kuruluşlarla birlikte çalışmaktadır. Odak noktası, Kanada fikri mülkiyetini bu tehditlerden ve bununla ilgili işlerden ve ekonomik çıkarlardan korumaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, siber riskin hangi ülke veya ülkelerden geldiği, ülkedeki hangi kurum ya da kurumlarda yapılan araştırmaların tehdit altında olduğuna ilişkin detay paylaşılmadı.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Başbakan Justin Trudeau, salgından ağır etkilenen sektörler için yeni yardım paketini açıkladı.

Trudeau, "Aşı bulunup pandemi sona erse de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Balıkçılık sektörüne 334 milyon dolar yardım yapılacağını ve ulusal parkların yeniden açılacağını söyleyen Trudeau, salgının toplumu değiştirecek faktörlerden biri olduğunu ve alışkanlıklarda zorunlu değişikliklerin yaşanacağını açıkladı.

Hükümet, işini kaybedenler için ve ekonomiyi desteklemek amacıyla daha önce açıkladığı yardım paketine, üniversite öğrencilerini de dahil etti. 

Trudeau öğrencileri kapsayan toplam 9 milyar dolarlık koronavirüs destek programı için başvuruların bugünden itibaren başlayacağını da belirtti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU