Samuel Eto'o'dan Didier Drogba'ya: Benimle aynı seviyede ya da benden daha iyi olduğunu söyleyemez

Kamerunlu eski futbolcu Samuel Eto'o, Chelsea'den takım arkadaşı eski oyuncu Didier Drogba ve El-Hadji Diouf'un kendisi ile aynı seviyede olmadığını ve kariyeri boyunca bir numara olduğunu iddia etti

Didier Drogba - Samuel Eto'o / Fotoğraf: AA

Bir dönem Barcelona, Real Madrid, Inter, Chelsea gibi takımların formasını giyen Samuel Eto'o, Chelsea'den takım arkadaşı Didier Drogba ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Instagram hesabından yaptığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan ve El-Hadji Diouf ile Didier Drogba'dan daha iyi futbolcu olduğunu ileri süren Eto'o, şunları kaydetti:

Ne Drogba ne de Diouf, hiç kimse benimle aynı seviyede olduğunu ya da benden daha iyi olduğunu söyleyemez. Bu bir gerçek. Bir numara olmak istiyordum ve kariyerim boyunca hep bir numara oldum.

Afrika futbolunun en tanınan isimlerinden olan ve bir dönem Türkiye'de de forma giyen Didier Drogba ve Samuel Eto'o, kıtanın en çok gol atan 6 milli takım golcüsü listende yer aldı. 

Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba görev aldığı 106 maçta attığı 66 golle dördüncü olurken Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o 118 maçta attığı 56 gol ile beşinci sırada yer aldı.

Zambiyalı Godfrey Chitalu, forma giydiği 111 maçta atığı 79 gol ile listenin ilk sırasında yer aldı. Malavili Kinnah Phiri 115 maçta attığı 71 golle ikinci, Mısırlı Hossam Hassan 176 maçta attığı 68 gol ile üçüncü oldu.

Ganalı Asamoah Gyan 107 maçta attığı 51 gol ile 6'ncı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Didier Drogba, uzun yıllar Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer oldu.

Kariyeri boyuncu oynadığı kulüplerde 686 kez sahaya çıkan Drogba, 300 gol ve 122 asistlik performans sergiledi.

Samuel Eto'o ise Espanyol, Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea gibi kulüplerde oynamasının ardından Antalyaspor ve Konyaspor formaları giydi.

Eto'o 720 kez indiği yeşil sahalarda 360 gol ve 116 asist üretti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU