David Bowie’nin 90’lardaki konserlerinden derlenen 3 albüm internette yayımlanacak

İlk olarak Bowie’nin 1997 tarihli canlı konser kayıtlarından oluşan albümü LiveAndWell.Com 15 Mayıs’ta hayranlarıyla buluşacak

David Bowie’nin 1990’lardaki konser kayıtlarından derlenen üç farklı albümü önümüzdeki aylarda internet platformlarında yayımlanacak.

Tone Deaf’te yer alan habere göre ilk olarak Bowie’nin 1997 tarihli canlı konser kayıtlarından oluşan albümü LiveAndWell.Com 15 Mayıs’ta hayranlarıyla buluşacak. Albüm sanatçının New York, Amsterdam, Rio De Janerio ve Birleşik Krallık’taki performanslarını içeriyor.

Albüme şimdiye kadar sadece Bowie’nin sosyal ağ denemesi BowieNet’in aboneleri ulaşabiliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albümün parça listesini 1997’de çıkan Earthling ve 1995’te çıkan 1. Outside albümlerinin şarkıları oluşturuyor.  1. Outside, Bowie’nin 1970’ler sonunda Berlin Üçlemesi’ni geliştirmesinde kendisine yardımcı olan Brian Eno’yla tekrar bir araya geldiği çalışma olarak öne çıkıyor.

Yeniden yayımlanacak LiveAndWell.Com’da ek iki sürpriz parça daha yer alacak: 1983 tarihli albüm Black Tie White Noise’dan “Pallas Athena” ve 1978 tarihli albüm Heroes’tan “V-2 Schneider”.

LiveAndWell.Com’u 1990’lardaki Bowie konserlerinden iki canlı kayıt daha takip edecek ancak şimdilik başka bir detay mevcut değil.

Bowie’nin hukuki temsilcileri, sanatçının 2016’da hayatını kaybetmesinden bu yana yeniden basımların ve konser albümlerinin istikrarlı şekilde devam etmesini sağladı.

Geçen ay yayımlanan ChangesNowBowie; The Man Who Sold the World, Lady Stardust, Quicksand ve birçok diğer şarkının sadeleştirilmiş kayıtlarını içeriyor. Akustik canlı albüm radyo için kaydedilmişti ve Ocak 1997’de Bowie’nin 50. yaş günü için BBC’de yayımlanmıştı.

Öte yandan Bowie’nin bu yıl gösterime girmesi planlanan biyografik bir filmi de bulunuyor. Stardust adlı yapımda efsanevi sanatçıya Johnny Flynn hayat verecek.

 

Independent Türkçe, Tone Deaf

Derleyen: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU