Akşener'den Erdoğan'a "memleket masası" çağrısı

"Kutuplaşarak kaybedecek zamanımız yok" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs salgınının neden olduğu krizden çıkış yollarını görüşmek üzere tüm liderlerin bir araya geldiği oluşum talebinde bulundu

Akşener: Başından beri erken seçimle ilgili herhangi bir hissiyata sahip olmadım / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de yayınlanan sabah programına konuk oldu. 

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir dönemden geçildiğini belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. 

"Memleket masası" oluşturulmasını isteyen Akşener, şu fiadeleri kullandı:

Ben Sayın Erdoğan’a hep bir çağrıda bulundum Suriye meselesinde bulundum, salgın olduğu zaman liderleri ister tek tek ister biraraya toplayın bu hepimizin derdi, önerilerimizi, fikirlerimizi biraraya getirelim, ortak aklı işletelim dedim. Bugün bir çağrı yapmak istiyorum, bir anne olarak bu çağrım Sayın Erdoğan’a, tüm liderler bir masa etrafında toplanmamız lazım, bu ülkenin vatandaşları olarak, bu ülkeye hizmet etmiş vatandaşlar olarak bu masanın adına memleket masası diyorum ben memleket masasında toplanmamız lazım. Bu krizden nasıl çıkacağımızı konuşmamız lazım.

"Dünya çok büyümüştü, küçülecek gibi görünüyor"

Gıda erişimi, gıda güvenliği ve tarımın üretiminin çok önemli hale geleceğini belirten Akşener, "Dünya çok büyümüştü, küçülecek gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Böyle bir ortamda uluslararası sisteme karşı da bu memleket masasındaki fotoğrafın, birlikteliğin çok önemli olacağını düşünüyorum ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin resim olarak hem içeride hem dışarıda herkese karşı çok önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum" diyerek, çağrısına geri dönüş yapılmasını umduğunu söyledi.

"Kutuplaşarak kaybedecek zamanımız yok"

Pandeminin etkisini sürdürdüğü şu dönemde kulllanılan dilin "ayrıştırıcı" olduğunu savunan Akşener, "Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu birlikteliği sağlamak Sayın Erdoğan’ın görevi. Bu dil, Türkiye’ye fayda getirmez, işsizliğe çare olmaz, tarımı öne koymaya engel olur" dedi.

Akşener sözlerini, "İki önerim olmuştu. Bilim Kurulu gibi bir ekonomi kurulun kurulmasını istemiştim. Büyük tecrübesi olan ekonomi insanları var. Ortak bir aklın ortaya çıktığı sanayici, bilim insanları ve siyasilerin olduğu bir kurul önermiştim. Şimdi de memleket masasının etrafında toplanmayı öneriyorum" ifadeleriyle sürdürdü.

"İçinde bulunduğumuz şartlar, erken seçimi oluşturan şartlar değil" 

Meral Akşener, son dönemde dillendirilen erken seçime gidilme ihtimaline ilişkin ise "Başından beri erken seçimle ilgili herhangi bir hissiyata sahip olmadım. Bugün içinde bulunduğumuz şartlar erken seçimi oluşturan şartlar değil, ben göremiyorum, belki de ben yanılıyorumdur" ifadelerini kullandı.

"O paranın sadece 2 milyar lirası nakit yardımlara gitti, geri kalanı kredi ve kredi ertelemelerine gitti"

"Normalleşme" konusunda ise erken davranıldığını savunan Akşener, "Merkez Bankası para basıyor. Bu paraların özellikle ihtiyacı olan kesime ulaştıracak bir sistem kurulması lazım. Bunun yerine harcama imkanı olan insanlara bu para giderse o zaman dolar alıyor insanlar işte doların çıkması gibi bir duruma gidiliyor. 200 milyar liraya çıktığı söylenen o paranın sadece 2 milyar lirası nakit yardımlara gitti, geri kalanı kredi ve kredi ertelemelerine gitti" yorumunu yaptı.

"Basının özgür kalması en önce bize lazım"

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basının özgür kalması en önce bize lazım. Ne yerli ne de yabancı yatırımcının bu yüzden gelmeyeceği bir gerçek diyen Meral Akşener, Özellikle iktidar kanadının aklını başına alması lazım. Pandemi konuşmasının yarısını ana muhalefet partisi başkanına ayırırsanız olmaz."

"Özellikle iktidar kanadının aklını başına alması lazım"

Kişi başı gelirin 8 bin 500 dolar olduğunu ve giderek fakirleşildiğini ileri süren Akşener, pandemi sonrası oluşacak yeni dünya düzeninden ancak adalet ve demokrasi yoluyla pay alınabileceğini savundu.

Programda Meral Akşener'e bir de sürpriz yapılarak, 5 yaşındaki torunu Pars'ın çektiği anneler günü videosu izlettirildi.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU