İstanbul’dan sonra İzmir’de de ‘askıda fatura’ uygulaması başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘askıda fatura’ kampanyasını İzmir’de de başlattıklarını duyurdu

İstanbul’dan sonra İzmir’de de ‘askıda fatura’ uygulaması başladı / Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir süre önce başlatılan “askıda fatura” kampanyası İzmir’e de taşındı. 

Önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak kampanya ile aylık su faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri ile bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyenler dijital platformda buluşacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da başlayan kampanyanın büyümesi üzerine İzmirlilerden de talep geldiğini söyledi.

Soyer’den İmamoğlu’na teşekkür

İmkanı olanla desteğe ihtiyaç duyanı buluşturma çağrılarının beklediklerinin de üzerinde karşılık bulduğunu söyleyen Soyer, “Su borcunu ödeyemeyenler için “askıda fatura” İzmir’de de başlıyor. Yerel yönetimlerde halk için, halkla beraber çok güzel işler yapıyoruz. Bu uygulamayı İstanbul’da başlatan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Sistem üzerinden istenilen faturayı ödenebiliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “askıda fatura” uygulaması ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor. 

Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte işyerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek.

 

Indepedanet Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU