Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı oldu

AK Parti’nin kuruluş sürecinde de görev alan Hamza Cebeci, 2015’ten bu yana Darülaceze Başkanlığı görevini yürütüyordu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre 2015'ten bu yana Darülaceze Başkanlığı görevini yürüten Hamza Cebeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atandı. 

Hamza Cebeci kimdir?

1953 Düzce doğumlu Cebeci, Bilecik'te liseyi bitirdikten sonra 1974'de Bakanlık izni ile Almanya'ya altı ay dil öğrenimine gitti. 

Krefeld Üniversitesi'ndeki hazırlık eğitiminin ardından Dortmund'da makine mühendisliği ve mimarlık tahsili gördü. Aynı şehirde bir yıl da inşaat ekonomisi okudu. 

1976'da Krefeld Üniversitesi'nde 9 öğrenci arkadaşı ile kurduğu İslamcı Gençlik Teşkilatı daha sonra Avrupa İslamcı Gençlik adını aldı ve Hamza Cebeci genel başkanlığa getirildi.

1997'de Cebeci İnşaat İç ve Dış Ticaret Turizm İthalat ve İhracat Ltd. Şti. kuran ve hâlâ şirketin sahibi olan Cebeci, 1987'de Refah Partisi'nden Bolu milletvekili adayıydı. 

AK Parti kuruluş çalışmalarında Düzce ili sorumlusu olan Cebesi, AK Parti Avrupa örgütlenmesinde de görev aldı.

2004-2015 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Üsküdar Belediyesi'nde farklı görevlerde bulunan Cebeci, İBB Meclis üyeliği, İBB İmar Komisyonu Raportörlüğü, İBB AB Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı da yaptı. 

2012'de Darülaceze İdare Meclisi Üyesi olan Hamza Cebeci, 2015 Darülaceze Başkanlığı'na getirildi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU