Jimmy Kimmel, ABD Başkan Yardımcısı'nı bir huzurevine boş kutu taşıyormuş gibi gösterdiği için özür diledi

Pence'in kampanya ekibi Jimmy Kimmel'ı görüntüleri kırparak yayımlamakla suçladı

Gece şovu sunucusu Jimmy Kimmel, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten şovunun bir bölümünde Pence'i bir huzurevine boş koruyucu ekipman kutuları taşıyormuş gibi gösterdiği için özür diledi. Ancak Kimmel, ABD Başkan Yardımcısını "planlı bir reklam kampanyası" yapmakla eleştirdi.

Tartışma, Pence'in Virginia eyaletine bağlı Alexandria’daki Woodbine Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezi’ne, ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansı adına koruyucu ekipman dağıtmak için yaptığı ziyaretin ardından çıktı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bir kamyonetten koruyucu ekipman kutularını indirirken görüntülendikten sonra çalışanlardan biri Pence'e araçtaki geri kalan kutuların boş olduğunu söyledi.

Pence’in “Sadece kameralar için boş olanları taşıyabilir miyim?” diye yanıt verdiği duyuldu.

Başkan yardımcısı şaka yapıyordu ve aslında boş kutuları taşımadı.

Ancak Kimmel klibe şovunun bir bölümünde yer verdi.

Kimmel, “Mike Pence’in boş kişisel korunma ekipmanı kutularını bir hastaneye taşıyormuş gibi yapması kim olduğu ve yaptığı şey hakkında mükemmel bir metafor. İçi boş koca bir kutu, başka bir boş kutuyu taşıyor” dedi.

Pence'in kampanya ekibinin bir üyesi Kimmel'ı klibin bir kısmını kasıtlıca kırparak şovunda göstermekle suçladı.

Pence'in kampanya iletişim direktörü Jon Thompson Twitter hesabından "Jimmy Kimmel'ın bu yaydığı tamamen zırvalık. Pence açıkça boş kutular üzerine şaka yapıyordu ve Kimmel C-SPAN'deki kırpılmamış tam klibi gösterseydi siz de bunu görüp duyabilirdiniz" dedi.
 


Kimmel daha sonra Twitter hesabından özür diledi.

"Başkan yardımcısının planlı bir reklam kampanyası için boş kutuları taşımakla ilgili şaka yaptığı ortaya çıktı.Görüntülerin tamamında onun sahnelenen reklam kampanyası için dolu kutuları taşıdığını gösteriyor. Özür dilerim. Yönetimin hakikate ne kadar çok değer verdiğini biliyorum" diye yazdı.
 


Trump yönetimi, koronavirüs pandemisiyle mücadelesi nedeniyle eleştirilmişti. Salgının ilk aylarında, hastalığın tedavisinde ön saflarda bulunan sağlık personeli ciddi şekilde koruyucu ekipman sıkıntısı yaşadı.

Donald Trump, perşembe günü ABD genelinde ve çalıştığı toplum sağlığı merkezinde kişisel koruyucu ekipman ya da PPE tedariğinin “seyrek” yapıldığını söyleyen bir hemşireyle atıştı.

ABD Hemşireler Birliği Başkanı Sophia Thomas, Beyaz Saray’da koronavirüs pandemisi esnasında Ulusal Hemşireler Günü’nü tanıyan bir bildiriyi imzalayan Başkan Trump’a, oraya yenisini getirmeden önce N95 maskesini “birkaç hafta” tekrar tekrar kullandığını söyledi. Yeterli sayıda koruyucu ekipman tedarik edilip edilmediği sorulduğunda, Thomas bunun “seyrek” olduğunu ve meslektaşlarının da “PPE’nin yeterli olmadığı yerlerin” bulunduğunu bildirdiğini söyledi.

Trump, “Ekipman sana göre seyrek ama diğer pek çokları için öyle değil…Çünkü ben tam tersini duydum” diye karşılık verdi.

ABD şu anda dünyada virüs nedeniyle en yüksek ölüme sahip ülke. Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre, şimdiye kadar 75 binden fazla Amerikalı Kovid-19’dan hayatını kaybetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU