Elon Musk, Tesla araçlarına görüntülü konuşma özelliğinin yakında "kesinlikle" geleceğini söyledi

Tesla Model 3 araçların sürücüye dönük bir kamerası bulunuyor ama henüz hiçbir özellik için kullanılmıyor

Tesla'nın tasarım stüdyosunda bir Cybertruck aracı (AP)

Şirketin CEO'su Elon Musk, gelecekteki Tesla araçlarında görüntülü arama özelliğinin "kesinlikle" yer alacağını doğruladı.

Elektrikli otomobil firmasının kurucusu Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamada araç içi video konferansın "kesinlikle geleceğin bir özelliği" olduğunu belirtti.

Halihazırda Tesla'nın Model 3 araçlarının içinde sürücüye dönük bir kamera ve ekran yer alsa da, bu kamerayı kullanan herhangi bir özellik henüz mevcut değil.

Musk, bu özelliğin ne zaman kullanıma gireceğine veya hangi video konferans yazılımlarının destekleneceğine dair ayrıntılardan söz etmedi.

ABD yetkililerinin Zoom uygulamasına dair "önemli gizlilik ve güvenlik kaygıları" nedeniyle uygulamanın güvenliğine dair uyarıda bulunmasının ardından, Musk'ın roket şirketi SpaceX kısa süre önce çalışanlarının Zoom kullanmasını yasaklamıştı.

Öte yandan araç içinde görüntülü sohbet edebilme özelliği beraberinde bariz güvenlik endişelerini de getiriyor: Telefon çağrılarında olduğu gibi, kullanıcıların sürüş sırasında görüntülü aramayı izlemek yerine yola odaklanması kesinlikle daha güvenli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçi Tesla, bu özelliğin yalnızca araç hareketsizken çalışmasını sağlayabilir.

Musk'ın son zamanlarda elektrikli araç serilerine eklemeyi önerdiği tek özellik bu değil. Tesla CEO'su daha önce, araç içinde artırılmış gerçeklik kullanılarak oynanabilecek Mario Kart benzeri bir video oyunu önermişti.

2018 Mart'ında Tesla'nın kısmi kendi kendine sürüş özelliği Autopilot'ı kullanırken akıllı telefonunda oyun oynayan bir sürücü beton bariyerlere çarparak hayatını kaybetmişti.

Musk kısa süre önce, Tesla'nın hisse değeri için "kanımca çok yüksek" demesinin ve fiziksel mal varlığının "neredeyse tamamını" satacağını söylemesinin ardından, şirketin değerini 14 milyar dolar (yaklaşık 100 milyar 680 milyon TL) düşüren tweet'leri nedeniyle eleştiri toplamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU