Alman mahkemesi ‘Maske takma zorunluluğu kaldırılsın” talebini reddetti

Almanya'nın Bavyera eyaletinde maske takma zorunluluğunun iptali için açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme kararında, maske takmanın kısıtlamaların gevşetilmesine yardımcı olacağını belirtti

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs salgınında 168 bin 162 vaka görülen ve 7 bin 275 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da 1 Mayıs’ta alışverişte, toplu taşıma araçlarında ve devlet dairelerinde maske takma zorunluluğu getirildi.

Bavyera eyalekinde kısıtlamaya tepki bir gösteren bir kişi maske takma zorunluluğunun iptali için idari mahkemeye başvurdu.

"Enfeksiyon Önleme Yönetmeliği"nin iptali için açılan dava, Bavyera İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Maske takmanın zorunluluğuna hükmeden mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi

Maske takma yükümlülüğünün enfeksiyon sayısını azaltmak için uygun olduğu görüşündedir. Maske gereksinimi kaldırılırsa enfeksiyon sayısı artabilir" denildi. Mahkeme ayrıca, "Ağız koruyucu takma yükümlülüğü, hijyen kurallarını ve mesafe gereksinimlerini dikkate alarak kısıtlamaları ve yasakları gevşetmeye yardımcı olabilir.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU