Trump: Koronavirüs ölümleri olabilir ama ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilmeli

Trump, ABD’deki salgın tedbirlerinin gevşetilmesiyle ilgili, “Ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilirken ölümler olabilir, artık insanları evlerine kapatmayacaksınız” dedi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 dönemindeki ilk seyahatini yaptığı Arizona'da ABC News'e özel bir röportaj verdi. 

Ülkede bazı eyaletlerin Kovid-19 önlemlerini gevşetmeye başladığına işaret eden Trump, ülke ekonomisinin yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tedbirlerin gevşetilmesiyle can kaybı ve vaka sayısının artabileceği tartışmalarına ilişkin Trump, "Ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilirken ölümler olabilir çünkü artık insanları evlerine kapatmayacaksınız. Ancak aynı zamanda sosyal mesafeyi koruyacak, ellerimizi yıkayacağız" dedi. 

Salgın önlemleri nedeniyle işlerini kaybeden kişilerde psikolojik sorunların oluşmaya başladığını belirten Trump şunları kaydetti:

Ülkede onlara bir bakın. İnsanlar aşırı dozdan ya da intihardan ölüyor. İnsanları işlerine geri döndürmeliyiz, biz de önlemleri gevşeterek bunu yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yıl boyunca evimizde oturamayız. Ülke ekonomisini yeniden faaliyete geçirmeliyiz.

ABD'li uzmanların tedavi ya da aşı bulunana kadar salgının büyük bir tehdit olarak kalacağı yönündeki açıklamalarını da reddeden Trump, "Virüs geçene kadar ülkede daha çok insan ölecek. Aşı çalışmaları konusunda iyi iş çıkarıyoruz, ancak aşı olsun ya da olmasın, virüs gidecek ve biz normale döneceğiz. Ama bunun zor bir süreç olduğundan kimsenin şüphesi yok" görüşünü dile getirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU