Bahçeli'den 'darbe söylentileri' açıklaması: Her kim aklından geçiriyorsa bedeline katlanmayı göze almalı

MHP lideri Bahçeli, son günlerde Türkiye gündeminde yer alan darbe tartışmalarıyla ilgili, "CHP’li siyasetçiler demokrasi harici yöntemlerden medet umuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  gündeme ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye'ye karşı kara propagandanın dikkat çekici şekilde artış gösterdiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye’yi kötülemek, hatta kundaklamak maksadıyla kuyruğa girenlerin söz, yazı, değerlendirme, analiz ve yorumları husumetle teçhiz edilmiş karanlık bir propagandanın ara duraklarıdır" dedi.

Bahçeli şunları kaydetti:

Bunların freni boşalmış, fikirleri boyanmış, gerçek yüzleri bir kez daha deşifre edilmiştir.Amacı malum ve mahsurlu yabancı vakıflardan birisinin Türkiye’yi ılımlı otokrasi, de facto diktatörlük olarak tarif ve takdimi bayat ve bağnaz bir isnat olmasının yanında utanç verici bir iftiradır. Ülkemizin demokrasi seviyesini tartışmaya açan yerli ve yabancı çıkar gruplarının kime ve neye hizmet ettikleri vicdan sahibi her insanımız tarafından bilinmektedir.Zira her şey gün gibi ortadadır.

Almanya’da yayımlanan günlük bir gazetede Türkiye’nin ekonomisinin iflas ettiği ve salgın konusunda hataları olduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin Bahçeli, "iğrenç bir tertip ve tezgâha işarettir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Ülkemiz alenen hedeftedir. KOVİD-19’a karşı hayranlık uyandıran bir mücadelenin varlığı biliniyor ve belgeleniyorken ülkemizin itibar ve saygınlığına gölge düşürmeye gayret edenler kesinlikle iyi niyetli ve namuslu duruş sergilememektedir" dedi.

"CHP’li siyasetçiler demokrasi harici yöntemlerden medet umuyor" dedi

CHP'yi demokrasi dışı hareket etmekle suçlayan Bahçeli şunları kaydetti:

Böylesi bir ortamda CHP’li siyasetçilerin demokrasi dışı özlemleri, zilletin çamuruna bulanmış gazete, dergi, internet sitesi ve bazı köşe yazarlarının “Yeni bir zihniyet ve çağdaş siyasi iktidarı şart” ifadeleri milli irade düşmanlığının nasıl da tavan yaptığına en açık delildir.CHP demokrasi hazımsızlarının kervanbaşıdır.İktidar hedefine ulaşabilmek için sandığın dışında yol arayanlar, buna davetiye çıkaranlar, Türkiye aleyhine işbirlikçiliğe talip olup beşinci kol faaliyeti yapanlar sadece demokrasiye hasım değil aynı zamanda Türkiye’nin de karşısında birikmiş emperyalizmin taşeronlarıdır.

Türkiye’de iktidar bellidir, görev süresi beş yıldır. TBMM’de Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 341, zillet şemsiyesi altında toplananların sayısı 236’dır. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümeti görevinin başındadır. 2023 yılının Haziran ayına kadar da seçim yoktur.

"Her kim aklından darbeyi geçiriyorsa bedeline katlanmayı göze almalıdır"

Son günlerde Türkiye'de darbe hazırlığı tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "CHP’li siyasetçilerin demokrasi harici yöntemlerden medet umarak 'Bir şekilde iktidar değişikliği' görmelerinin tavzih ve tevili milli egemenlik mantığı çerçevesinde imkânsızdır" diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti:

Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, sokaklardan, silahlardan ve zorbalıktan iktidar çıkarmayı hayal ediyorsa bunun en acıklı bedeline katlanmayı da göze almalıdır.Hayasız ve haksız bir şekilde maske dağıtılmadığından şikâyet eden köksüz CHP sözcülerinin, aslında yüzlerine taktıkları ihanet maskesini dert ve mesele etmeleri siyasi ve ahlaki tutarlılık gereğidir.Cumhur İttifakı yoluna ve Türkiye’ye hizmetine azimle, inançla, imanla devam edecektir.Darbe sevdalıları, demokrasi katilleri her zaman karşılarında Milliyetçi Hareket Partisi’yle Cumhur İttifakı’nı bulacaklardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU