CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan gazetecilik öğrencisine: Gazeteci olduğunuzda iktidar olacağız. Daha özgür bir ortamda haber yapma imkanınız olacak

Kılıçdaroğlu, 16 üniversitede öğrenim gören öğrenciyle video konferans yöntemiyle görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı il ve üniversitelerde öğrenim gören 16 üniversite öğrencisiyle video-konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Görüşmede, bir öğrencinin gazeteci olacağını öğrenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Umarım mezun olur ve başarılı bir gazeteci olursun. Gazeteci olduğunuzda iktidar olacağız. Daha özgür bir ortamda haber yapma imkanınız olacak" diye konuştu.

Uzaktan eğitim sürecinde interneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerin bu süreçte sorun yaşadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu öğrencilerin eğitim sisteminin dışında kalmalarının acı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "YÖK buna anladığım kadarıyla şöyle bir çare bulmuş, 'dondurun öğrenciliğinizi ve daha sonra devam edersiniz'. Normalde sosyal devletin bu insanlara gelir sağlaması lazım. Şu ana kadar Türkiye'de belli bir kesime sağlandı ama bunun da çok yetersiz olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

"İstihdam alınını büyütmek siyaset kurumunun işi"

Gençlere, "Türkiye'nin bir gerçeğiyle yüz yüze kalacaksınız. Örneğin üniversiteyi bitirdiniz, iş arayacaksınız." diyen Kılıçdaroğlu, iş bulamamaları halinde bunu sorgulamaları gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Nasıl sorgulayacaksınız? Kalkıp da bir iş verene kızmayacaksınız herhalde. İstihdam alanını büyütmek siyaset kurumunun yapacağı bir iş. Siyaset kurumu istihdam alanını büyütür, izlediği ekonomi, para, bütçe, vergi politikalarıyla yeni istihdam alanları yaratır. Dolayısıyla insanlar mezun olduklarında da daha rahat iş bulabilirler. Bugün çok sayıda gazeteci hapiste. Niçin hapiste gazeteciler? Haber yaptıkları için. Haber yaptı diye bir insan hapse mi atılır? Haber yanlışsa tamam ama yapılan haberin doğru olduğunu herkes biliyor. Üstelik haber yalanlanmıyor ama gazeteciyi hapse atıyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU