Çin: Uluslararası soruşturma talebini kesinlikle reddediyoruz

Avustralya, Birleşik Krallık ve Fransa, koronavirüse salgını nedeniyle Çin’e karşı uluslararası soruşturma çağrısında bulunmuştu

Virüsün ortaya çıktığı Vuhan'da hayat normale dönüyor / Fotoğraf: AP

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Yue Yucheng, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için uluslararası ortak çalışma çağrısında bulunurken, ülkesine yönelik ithamları ise reddetti.

ABD merkezli NBC televizyonuna demeç veren Yucheng, "Hiçbir delil olmadan bütün suçun Çin’e yüklenmesine karşıyız. Çin’e yöneli uluslararası soruşturmaya kesinlikle karşı olduğumuzu bildirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yucheng, bazı ülkelerin ekonomik zararlar nedeniyle Çin’den tazminat talep etmesinin "beyhude bir çaba" olduğunu belirtti.

"Çin’in peşinde koşmanın ve tazminat taleplerinin nafile bir çaba olduğunu" söyleyen Çinli yetkili, ülkesinin koronavirüs nedeniyle zaten büyük kayıplar verdiğini sözlerine ekledi.

Yucheng, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı ülkelerin Çin’den tazminat talebi haksız ve yasadışıdır. Bu dürüst olmayan yaklaşımın şantajdan bir farkı var mı?"

Avustralya, Fransa ve Birleşik Krallık, koronavirüs salgınında ihmali olduğu gerekçesiyle Çin’e yönelik uluslararası soruşturma çağrısında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU