Koronavirüs kaynaklı ölü sayısının 6 bine yaklaştığı İran’da 100’den fazla sağlık personeli hayatını kaybetti

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 71 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 5 bin 877'ye, vaka sayısı ise 92 bin 584'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 100’den fazlası sağlık personeli

Koronavirüs kaynaklı ölü sayısının 6 bine yaklaştığı İran’da 100’den fazla sağlık personeli hayatını kaybetti / Fotoğraf: Mehrnews

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde 71 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Böylece toplam ölü sayısının 5 bin 877'ye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da bin 112 artarak 92 bin 584'e ulaştığı bilgisini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüse yakalanan hastalardan 2 bin 983'ünün durumunun ağır olduğunu dile getiren Cihanpur, 72 bin 439 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

100’ü aşkın sağlık personeli hayatını kaybetti

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Danışmanı Serdar Nasrullah Fethiyan, salgınla mücadele eden sağlık personeli arasındaki can kayıplarına ilişkin bilgi verdi. 

Salgının ülkede ilk tespit edildiği 19 Şubat'tan bu yana 150 bin sağlık personeli ve 64 sağlık bilimleri üniversitesinin virüsle mücadelede seferber olduğunu dile getiren Fethiyan, "Tıp camiası bir kez daha alnının akıyla vatandaşa hizmet etti ve bu yolda 100'den fazla şehit verdi" dedi.

Ülkenin dini lideri Ali Hamaney'in onayıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının "görev şehidi" sayılacağı bildirilmişti.

İran'da koronavirüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU