Trump’ın eski avukatı Kongre’ye Başkanın ‘bir ırkçı, dolandırıcı ve hilekar’ olduğunu anlatacak

Roger Stone’nun hacklenen Demokratik Ulusal Komite e-postalarıyla ilgili Wikileaks ile görüştüğünden başkanın haberinin olduğu iddia edildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, ABD Kongresine başkanın “bir ırkçı, dolandırıcı ve hilekar” olduğunu anlatacak

Fotoğraf: Reuters 

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmada başkanın “bir ırkçı, dolandırıcı ve hilekar” olduğunu anlatacak.

Cohen’in ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi’nde yapacağı konuşmanın ilk kez New York Times tarafından ele geçirilen kopyasına göre, eski avukat oturumda şunları söyleyecek:

 

“Zayıflığımdan ve Sayın Trump’ı korumak ve onu tanıtmak için yaptığım şeylere olan yanlış bağlılığımdan dolayı utanıyorum. Kendi vicdanımı dinlemek yerine Sayın Trump’ın yasadışı eylemlerini gizlemeyi tercih ettiğim için utanıyorum. Utanıyorum çünkü Sayın Trump’ın ne olduğunu biliyorum. O bir ırkçı. O bir dolandırıcı. O bir hilekar. O, Roger Stone’nun Demokratik Ulusal Komite e-postalarının WikiLeaks’e sızdırılmasına ilişkin Julian Assange’la görüştüğünü bilen bir başkan adayıydı.”

 

İfadesinde kampanya sürecine değinen Cohen şöyle devam etti:

 

“Kampanya sürecinde yaptığımız görüşmelerde, aynı zamanda onun için aktif olarak Rusya’da müzakerelerde bulunuyordum, gözlerimin içine bakıp Rusya’da ticari bir faaliyeti olmadığını söylüyor, sonra dışarı çıkıp Amerikan halkına da aynı şeyi anlatarak yalan söylüyordu. Kendince benden yalan söylememi istiyordu. Sayın Trump benden doğrudan Kongre’ye yalan söylemi istemedi. O bu şekilde çalışmaz.”

 

Cohen geçen yaz kendisine yönelik vergi kaçakçılığı, banka dolandırıcılığı ve 2016 seçimleri arifesinde kampanya finansman kurallarını ihlal etme suçlarını kabul etti.

Cohen ayrıca mahkeme kayıtlarında “Moskova Projesi” olarak geçen Trump’ın Moskova’daki gökdelen projesiyle ilgili de Kongre’ye yalan söylediğini kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç yıl hapis cezasına çarptırılan ve Mayıs ayında cezasını çekmek üzere hapse girecek olan Cohen, New York Barosu’ndan da ihraç edildi.

Senato üyelerine dün kapalı oturumda ifade veren Michael Cohen, oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan halkının kime inanacağına kendisinin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Trump’ın destekçilerinden Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Matt Gaetz, Cohen’in özel hayatıyla ilgili detayların yakında ortaya çıkabileceğine dair bir tweet attı.

Gaetz, “Karın ve kayınpederin kız arkadaşlarını tanıyor mu?” ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics  

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU