AVM’lerin yeniden faaliyete geçmesi için Bilim Kurulu’ndan onay bekleniyor

AYD Başkanı Prof. Dr. Altaş, Bilim Kurulu’nun onay vermesi ve perakendecilerin de talep etmesi durumunda 11 Mayıs’tan itibaren alışveriş merkezlerinin tekrar açılabileceğini belirtti

Fotoğraf: Pixabay

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerini durduran AVM’lerin ne zaman açılacağına ilişkin Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş açıklamalarda bulundu.

Hayatı normale döndürebilmek için kamu tarafıyla sık sık görüştüklerini ifade eden Altaş, "Bilim Kurulumuz onay verirse, perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz” dedi.

Altaş, İçişleri Bakanlığı'nın sinema, berber, çocuk oyun alanlarının açılması için onay vermesi gerektiğini, kademeliden kastının, bu kısımların dışındaki alanların olduğunu da ekledi.

AVM'leri, ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını vurgulayan Altaş, "Ayrıca maske konusunda da Nureddin Nebati Bey çok ciddi katkıda bulundu. Maskelerin devlet tarafından temin edilmesini de sağlamayı düşünüyorlar." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaş, Türkiye'de 436 AVM'nin bulunduğunu anımsatarak, bunlar arasında 80'inin kapatma kararı almadığını söyledi.

Kapatma kararı almayan AVM'lerin aslında fiili olarak kapalı olduğunu belirten Altaş, "Çünkü perakendeciler çalışmıyor. Şu anda AVM'lerin tamamı kapalı diyebiliriz." dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU