Beatles mı, Rolling Stones mu? Yarım asırdır süren tartışma Mick Jagger’ın yanıtıyla alevlendi

Jagger, “Gruplardan biri inanılmaz bir şansla hala stadyumlarda çalarken diğeri artık yok” dedi

Mick Jagger, Paul McCartney’nin The Beatles’ın The Rolling Stones’tan daha iyi bir grup olduğuna dair yorumuna cevap verdi.

McCartney, açıklamayı bu ay Howard Stern’e verdiği röportajda dile getirmiş, Stern’ün The Beatles’ın daha iyi olduğu yönündeki çıkarımıyla hemfikir olduğunu söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McCarthy, “The Rolling Stones’un kökü blues’dadır. Şarkı yazarken konuları blues’dur. Bizim etkilendiğimiz şeyler daha çeşitliydi. Arada çok sayıda fark var ve Stones’u çok severim ama size katılıyorum. The Beatles daha iyiydi” diye konuşmuştu. 

NME’de yer alan habere göre yakın zaman önce Apple Music’te Zane Lowe’a röportaj veren Jagger’a bu yorumlarla alakalı ne düşündüğü soruldu. 

Cevabının ne olduğu sorulduğunda gülen Jagger, “Bu bayağı matrak. Çok tatlı biri. Ortada tabii ki bir rekabet yok” dedi. 

The Beatles’ın hiç arena konseri vermediğine ancak The Rolling Stones’un büyük bir konser grubu olduğuna dikkat çeken Jagger şöyle devam etti:

Asıl iş olan turne işine daha başlamadan dağıldılar. İşin bu hali 1969’da başladı ve The Beatles’ın bunu deneyimleme fırsatı hiç olmadı. Shea Stadyumu’ndaki harika performansları esnasında ben de oradaydım. O stadyum konserini verdiler ama Stones devam etti. 70’lerde stadyum sahnelerine çıkmaya başladık ve hala da devam ediyoruz. Bu iki grup arasındaki asıl büyük fark bu. Gruplardan biri inanılmaz bir şansla hala stadyumlarda çalarken diğeri artık yok.

Jagger’ın Lowe’a konuşmasının asıl nedeni, Rolling Stones’un yeni single’ı ‘Living In A Ghost Town’ı tanıtmaktı.

Hem McCartney hem de Rolling Stones, Lady Gaga’nın düzenlediği yardım konseri ‘One World: Together At Home’a katkı yapan kalburüstü sanatçılar arasında yer almıştı. The Beatles’ın eski üyesi Lady Madonna’yı yorumlarken The Rolling Stones You Can’t Always Get What You Want’ı seslendirdi.
 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU