Marvel tasarımcısı: Thanos’la işimiz henüz bitmedi

Thanos’un yaratıcısı Jim Starlin, Deli Titan’ın Eternals’da yer alabileceğini söyledi

Thanos’un yaratıcısı Jim Starlin’e göre Marvel’ın Thanos’tan vazgeçmeye henüz niyeti yok ve Genç Thanos, Eternals’ta yer alabilir.

Starlin çizgi roman sektöründeki kariyerine 70’lerde başlamış, yıllar boyunca hem Marvel, hem de DC’ye çalışmıştı.

Kariyeri boyunca düzinelerce çizgi roman üzerine çalışan Starlin en çok, Thanos, Drax the Destroyer ve Gamora karakterlerini yaratmasıyla biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Starlin’in en çok bilinen karakterlerinin üçü de tabii ki Marvel Sinematik Evreni’ne uyarlandı. 2010’lar boyunca, karakter Avengers: Endgame’de Avengers’a yenilene kadar, Marvel Sinematik Evreni Thanos’un hikayesini inşa etti.

Iron Man, karakteri un ufak ettiğinden beri hayranlar Thanos’un 4. Evre’de nasıl dönebileceği üzerine tahmin yürütüyor. Çoklu evren sayesinde Thanos’un Marvel Sinematik Evreni’ne dönmesinin pek çok olası yolu var ama babası A’lars bir Eternal olduğu için daha genç bir Thanos’un Eternals’ta yer alma ihtimali olduğunu söyleyenler de var. Starlin de durumun böyle olduğunu düşünüyor.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Starlin, Thanos’un Eternals’ta yer alacağını düşündüğünü ve Marvel’ın karakterle işinin bitmesine daha çok zaman olduğunu söyledi. Comicbook’a konuşan Starlin sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu adam üzerinden eşek yüküyle para kazandılar. Dolayısıyla onu yakın vadede emekliye ayıracaklarını sanmıyorum. Çizgi roman karakterlerinin, onlarla çalışan sanatçılardan daha uzun ömürlü olma eğilimi var. Ben de ileride bir miktar daha Thanos göreceğimizi umuyorum.

Thanos’un Eternals’ta yer alacağı henüz doğrulanmamış olsa da hikayeye dahil edilen başka çok sayıda çizgi roman karakteri oldu.

Marvel, Eternals’ın tam kadrosunu geçen seneki San Diego Çizgi Roman Fuarı’nda açıklamıştı. Projedeki kilit isimlere bakacak olursak Angelina Jolie (Thena), Kumail Nanjiani (Kingo), Salma Hayek (Ajax) ve Richard Madden (Ikaris) öne çıkıyor.

Phastos, Gigamesh, Makkari ve Sprite karakterleri de hikayeye dahil edilirken Black Knight karakterini Game of Thrones yıldızı Kit Harrington canlandıracak.

Film şimdiden epey kalabalık görünse de eğer Marvel, Thanos’u geri getirmek istiyorsa bunu Eternals’ta yapmaları mantıklı olur. Eternals, Avengers: Endgame’in sonrasında geçiyor ama Eternalların binlerce yıldır Dünya’yla temasta olması göz önüne alındığında filmin bu durumun kökenini bir şekilde ortaya koyması beklenebilir.

Daha önce Hem Avengers: Infinity War hem de Avengers: Endgame için hazırlanan, kullanılmamış genç Thanos konsept görselleri ortaya çıkmıştı. Yani bu görseller belki de Eternals’ta kullanılabilir.

Öte yandan karakterin Endgame’deki tatmin edici sonu göz önüne alındığında şu soru önemli hale geliyor: Marvel, Thanos’u Eternals’ta geri döndürmeyi gerçekten ister mi?

 

Screen Rant 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU