Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşı etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde düzenlenen İstiklal Marşı etkinliği öncesi yaptığı ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ülke genelinde saat 21.00’da düzenlenen İstiklal Marşı etkinliği öncesi ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Erdoğan konuşmasına "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum" ifadeleriyle başladı.

 Türkiye'yi dünyanın en saygın ülkelerden biri haline getirmenin ve 83 milyonun tamamını kucaklamanın gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, koronavirüsün üstesinden gelineceğini belirtti.

Erdoğan konuşması şöyle sürdürdü:

Bundan tam bir asır önce Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Merhum Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı kalemiyle değil yüreğinin her zerresinden kopup gelen vecd ile yazmıştır. Türkiye Cumhuriyet Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir. 23 Nisan günü demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolüdür.

"Bu musibetin üstesinden geleceğiz"

Türkiye'yi dünyanın en saygın ülkelerden biri haline getirmenin ve 83 milyonun tamamını kucaklamanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Bugün de koronavirüse karşı mücadeleyi aynı azimle yürütüyoruz. Allah'ın izniyle bu musibetin de üstesinden geleceğine inanıyoruz” dedi.

Erdoğan, İstiklal Marşının özgürlük mücadelesini anlatmanın yanında gelecek için bir ruhu da ifade ettiğini belirterek, “Tüm milletimizi saat 21.00'de balkonlarımıza, pencerelerimize çıkarak İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Biz de buradan kendi çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte bu milli coşkumuza iştirak edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin ve İslam aleminin ramazan ayını da kutlayan Erdoğan şunları kaydetti:

Bir kez daha bize bu vatanı armağan eden şehit ve gazilerimizi, şükranla, tazimle anıyor, çocuklarımızın ve tüm dünya çocukların bayramını tebrik ediyorum. Türk Milletinin ve İslam aleminin bu gece ilk teravih namazını kılıp, sahurunu yapacağımız Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbimden sağlıkla bizleri Ramazan'a ulaştırdığı gibi bayrama da ulaştırmayı nasip etmesini diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sonrası çocuklarla birlikte saat 21.00'da tüm Türkiye'yle birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU