Koronavirüs tedbirleri Tayland'da nadir görülen deniz kaplumbağalarının sayısını artırdı

Bir yetkili, “Bu bizim için iyiye işaret. Çünkü birçok yumurtlama alanı insanlar tarafından yok edilmişti” dedi

(Reuters)

Nadir görülen deri sırtlı deniz kaplumbağalarının koronavirüs pandemisi nedeniyle boşalan Tayland plajlarında önceki yıllara oranla çok daha fazla yumurtladığı bildirildi.

İsrail'in Hayfa kentinde devriye gezen yaban domuzlarından Londra banliyölerine giren geyiklere kadar birçok örnek, tecridin yaban hayatını terk edilmiş kent sokaklarına çektiğini gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tayland’da uluslararası uçuşların yasaklanması ve evde kal çağrıları, turist sayısında ciddi bir düşüle neden olurken, plajları yaban hayatına bıraktı.

Phuket Deniz Biyoloji Merkezi direktörü Kongkiat Kittiwatanawong’a göre 11 kişilik uzman ekibi, kaplumbağaların Kasım ayından bu yana yaptığı yuvaların son 20 yılın en yüksek sayısına ulaştığını belirledi.

Reuters’a konuşan Kittiwatanawong, “Bu bizim için iyiye işaret. Çünkü birçok yumurtlama alanı insanlar tarafından yok edilmişti” dedi ve ekledi:

Önceki yılla kıyaslarsak, bu kadar çok yumurta yoktu. Çünkü kaplumbağaların oltayla öldürülme riski yüksek ve insanlar sahilleri tahrip ediyor.

Deri sırtlılar dünyanın en büyük deniz kaplumbağaları. Tayland'da nesilleri tehlikede kabul ediliyor. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından da küresel çapta savunmasız bir tür olarak görülüyor.

Bu kaplumbağalari turistlerin plajlara üşüştüğü dönemlerde yumurtalarını karanlık ve tenha alanlara bırakıyor. İnsanların bu kaplumbağaların yuvalarına girdiği ve yumurta çaldığı da biliniyor.

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU