Kars Belediye Başkanı Bilgen: Belediyeye saldırı ve 'kayyum atansın' kampanyası birbiriyle bağlantılı

Kars Belediye Başkanı Bilgen, belediyeye yönelik saldırının ve hemen ardından sosyal medyada yürütülen 'kayyum atansın' kampanyasının birbirinden bağımsız olmadığını söyledi

Ayhan Bilgen / Fotoğraf: AA

Kars Belediyesi'nin 3 kişinin saldırısına uğramasına ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Belediye Başkanı seçilen Ayhan Bilgen, saldırganlardan birinin daha önce de telefonla arayarak tehditte bulunduğunu ve kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Tükenmez Haber’den Necmi Şahin’e konuşan Bilgen, uzun zamandan beri tehdit mesajları aldıklarını belirterek “Olayın faili olarak gözüken şahıslar sabıkalı. Geçmişte kamuoyunda uyuşturucu kullanımı, çevreye verdikleri zararla tanınan kişiler. Uzun zamandan beri tehdit mesajları hakaretler, iftiralar geliyordu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgen, saldırganlardan birinin adını daha önce de savcılığa ilettiklerini ve dün saldırıdan sonra, yeni verilen ifadeler yerine daha önceki ifadelerinin medyaya yansıtıldığını aktardı.

Bilgen, “Bu ifade de sanki biz kendilerine dağa gitmeye ikna etmeye çalışıyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Çoğu isimsiz sahte hesaplar”

Olayın, söz konusu kişiler dışında organize olduğunu belirten Bilgen, saldırıdan sonra sosyal medyadan 'kayyum atansın' şeklinde yürütülen kampanyaya da dikkat çekti:

“Bu ifadeleri kamuoyuyla paylaşan sosyal medya hesapları var. Çoğu isimsiz sahte hesaplar. Önce bu ifadeleri yayımladılar. Ardından da ‘Kars Belediyesi’ne kayyum atansın’ diye kampanya başlattılar. Bu da aslında saldırıda fail pozisyonunda gözüken kişilerin de, bu ifadeleri kamuoyuyla paylaşan, yayımlayanların da aynı odaklar olduğu, organize bir saldırı olduğunu gösteriyor. Organize bir saldırı söz konusu.”

“Uyuşturucu kullanan ve çevreye zarar veren biri olarak biliniyor”

İfadeye çağrılan kişilerin hesap vermek yerine, kendilerini suçlayan ifade verdiklerini belirten Bilgen, “Uyuşturucu kullanan, alkolik bir kişinin o ifadeyi vermesine bile imkan yok zaten” dedi.

Şikayetçi oldukları kişinin uyuşturucu kullanan, çevreye zarar veren biri olarak çevrede herkes tarafından bilindiğini söyleyen Bilgen, “Daha önce şikayetçi olduğumuz ve bir kez fiziki saldırıda bulunan kişi dünkü ifadesinde de ‘ayağım takıldı, masa devrildi’ diye ifade verip çıkıyor. Daha sonra sosyal medyadan hamaset dolu mesajlar yayımlıyor ‘biz oraya davetle gittik, bayrak inmez, vatan bölünmez, bizim yüreğimiz var’ gibi. Kendisine çete süsü vermeye çalışan, çevresinde başka suç işlemiş kişileri toplamaya çalışan bir kişi” ifadelerini kullandı.

“Şahıslar özellikle mi cumartesi gününü seçtiler bunu bilmiyoruz”

Belediyeye veya kendisine yönelik bir polis koruması olup olmadığını sorduğumuz Kars Belediyesi Eş Başkanı Bilgen, daha önce yakın koroma talebinde bulunduklarını ancak böyle bir görevlendirme yapılmadığını söyledi:

“Biz yakın koroma talebinde bulunduk, ama böyle bir görevlendirme yapılmadı. Mesai günlerinde polis caddenin karşısından uzaktan koruma yapıyor.  Caddenin karşısında sivil polisler bulunuyor sürekli. Saldırı cumartesi günü gerçekleşti. Belediyede de çalışan kimse olmadığı için sadece kapıda nöbetçi personelimiz vardı. Dolayısıyla bu şahıslar özellikle mi cumartesi gününü seçtiler bunu bilmiyoruz.”

 

Tükenmez Haber
 

DAHA FAZLA HABER OKU