Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih açıklaması: Herkes evinde kılabilir

Ramazan ayı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih namazlarıyla ilgili açıklama geldi. Erbaş, teravihin ferdi yapılabilen bir ibadet olduğunu ve herkesin evinde kılabileceğini belirtti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş / Fotoğraf: AA

Çin’den başlayarak dünya genelini etkisi altına alınan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ibadet hayatını da etkiledi.

Türkiye’de camilerde cemaatle kılınan vakit namazlarına ara verildi. Camilerde cuma namazları da kılınmıyor.

Müslümanların en kutsal ayı olan ramazan yaklaşırken, teravih namazlarının camilerde kılınıp kılınmayacağı sorulmaya başlandı.

Ramazan ayının koronavirüs salgınının gölgesinde idrak etmek zorunda kalınacağını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazlarının evlerde ifa edilebilen bir ibadet olduğunu söyledi.. 

“Belki sahurlarımız, iftarlarımız, mukabelelerimiz ve dahi ramazanı anlamlı ve unutulmaz kılan bir çok eşsiz güzellik bu yıl mahsun bir şekilde yaşanacak" diyen Erbaş, "Fakat bizler, Allah’ın İnşirah Suresi’nde vadettiği ‘Her zorluğun ardından kolaylığın geleceğine’ dair ilahi müjdesine yürekten inanıyoruz. Bunun, bir mü’mine yaraşan şuur, vakar ve asaletle, yaşadığımız zorlukların geçici dünya hayatının imtihanı olduğunu biliyoruz” dedi.

Teravih namazının ferdi olarak da kılınabilen bir namaz olduğuna dikkati çeken Erbaş, “Herkes evinde ailesiyle birlikte kılabilir” ifadelerini kullandı.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ramazan ayında iftar sofraları kurmak yerine gıda paketleri, alışveriş kartları, bayramlık kıyafet dağıtarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını kaydetti.
 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ramazan ayından önce tüm Diyanet mensuplarını, din görevlilerini ve halkı kan bağışında bulunmaya davet etti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU