Çad’da tutuklu 44 Boko Haram üyesi cezaevinde ölü bulundu

Encemine Yüksek Mahkemesi Savcısı Youssouf Tom, ölenlerin bazılarının kalp durması, bazılarının ise boğulma ile sonuçlanan bir madde tükettiğini savundu

Fotoğraf: Reuters

Çad'da, terör örgütü Boko Haram örgütü mensubu 44 tutuklu hapishanede ölü bulundu.

Başkent Encemine Yüksek Mahkemesi Savcısı Youssouf Tom, Bohoma Gazabı operasyonunda yakalanan ve tutuklu yargılanan 58 örgüt üyesinin 44'ünün hapishanede ölü bulunduğunu açıkladı.
Ölenlerden 40'ının cenazesinin defnedildiğini, 4'ünün ise otopsiye gönderildiğini belirten Tom, "Otopsiden gelen ilk bulgular, bazılarında kalp durması, bazılarında boğulma ile sonuçlanan bir maddenin tüketildiğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Ülkede, 31 Mart - 8 Nisan'da düzenlenen Bohoma Gazabı operasyonunda sağ ele geçirilen ve Bono Haram üyesi olduğu söylenen kişilerin yargılamasına önceki gün başlanmıştı.

Örgütün Çad Gölü eyaletindeki Bohoma kentinde Çad ordu birliklerine 23 Mart'ta düzenlediği saldırıda 98 askerin yaşamını yitirmesi üzerine, eyalette ve eyalet sınırındaki Nijer ile Nijerya'ya ait bölgelerde "Bohoma Gazabı" başlatıldı.

Operasyon kapsamda, Çad sınır ötesi bölgelere 5 bölük asker sevk edilerek, bine yakın Boko Haram üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Operasyonda 52 Çad askeri de hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı İdris Debi, operasyonun ardında yaptığı açıklamada, “Boko Haram’ın Çad topraklarından tamamen temizlendiğini” ileri sürmüştü.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU