Sivassporlu Mert Hakan Yandaş: Mesut Özil, Iniesta ve Pirlo'yu örnek alıyorum

Demir Grup Sivassporlu Mert Hakan Yandaş, koronavirüs günlerini ve ertelenen liglerle ilgili konuşarak, "Bizim için gerçekten zor bir süreç. Kendimi boşlukta hissediyorum. Bu sürece alışmak bizim için zor. Eski günlerimize dönmek istiyoruz" dedi

Mert Hakan Yandaş / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un başarılı futbolcusu Mert Hakan Yandaş, medya sorumlusu Erhan Erdoğan'ın kulübün resmi sosyal medya hesabından başlattığı canlı yayına konuk oldu. Mert Hakan, Erdoğan'ın ve taraftarların sorularını yanıtladı

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarını evde sürdürdüğünü Mert Hakan, "Bizim için gerçekten zor bir süreç ve bu sürece alışmak zor. İnşallah toparlayıp eski günlerimize dönmek istiyoruz. Ne olacak bilmiyoruz ama en kısa zamanda bu süreci atlatırız" dedi. 

Futbol oynamayı çok özeldiğini ve bazen kendisini tutamayıp birkaç kişiyi arayarak maç yapmak istediğini söyleyen Mert Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Ben 9 yaşında futbola başladım. 25 yaşıma kadar topun peşine koştum. Bu oyunla hayata tutundum. Kendimi boşlukta hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda hayatıma kavuşurum.

"Seyirci olmadan futbolun keyfi yok"

Sivasspor'un şampiyonluk yarışında hırslı bir sezon geçirdiğini aktaran başarılı oyuncu, "Bence kötü bir süreç araya girdi. Bütün mutluluk, istek, hırs, her şey elimizden alındı. Keşke böyle bir şeye şahit olmasaydık. Elbet ligler başlayacak ama bu yüzde 90 seyircisiz olacak. Seyirci olmadan da futbolun hiçbir keyfi yok. Döndüğümüzde herkes bu sürecin biran önce bitmesini düşünüyoruz. Ama bana göre şu anda her şey yarım kalmış gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Mert Hakan Yandaş - AA.jpg
Mert Hakan Yandaş / Fotoğraf: AA

 

"Kendime inancımı hiç yitirmedim"

Futbolda hiçbir zaman kendisine olan inancını kaybetmediğini söyleyen Mert Hakan, şu ifadeleri kullandı:

Kendimi adapte edip bu senenin olmazsa olmaz olacağını biliyordum. Yaşadığım sakatlıklar nedeniyle hiçbir zaman kendime olan inancımı yitirmedim. Çok çalışınca Rabbim de yardım ediyor. Ben de bu sene onu başardım. Hocamızın da bunda çok büyük emeği var. Sezona iyi ki Rıza hocayla başlamışız ve iyi ki bende ayrılmamışım. Sezon başladığında herkesin taktirini toplayan bir takım oluştu.

"Ben Türkiye'de futbolun duygularla oynandığına inanıyorum" diyen Mert Hakan, sahada her şeylerini vererek kapasitelerinin üzerinde oynadıklarını söyleyerek, "Bu birbirini sevmek ve aile olmaktan geliyor. Çok iyi durumdayız. Ligdeki en şanslı takım biziz. Ben tamamen duygularımla oynuyorum. Duygumu kaybettiğim zaman ben diye bir şey olmayacağını biliyorum. Saha içindeki eksiklerimi de gidermeye çalışıyorum. İnşallah daha iyi bir Mert Hakan görürüz" şeklinde konuştu.

"Mesut Özil, Andres Iniesta ve Andrea Pirlo'yu örnek alıyorum"

Futbol izlemeyi seven bir insan olarak kendisini nitelendiren genç futbolcu, kendisine örnek aldığı isimleri şöyle anlattı: 

Örnek aldığı isim olarak, Andres Iniesta, Mesut Özil, Andrea Pirlo, gibi futbolculardan umarım bir şeyler kaparım. Felsefe olarak da hayallerimi yüksek tutup, çok çalışıp hayallerime kavuşmayı istiyorum. 

 

Mert Hakan Yandaş - AA2.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Şu anda puan durumuna bakıp, bulunduğumuz yerin keyfini çıkarsınlar"

Sivassporlu taraftarlara da seslenen Mert Hakan, "İnşallah döndüğümüzde onlarla buluşuruz. Bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemesinler. Biz de kaybettiğimiz zaman onlar kadar üzülüyoruz. Bizler kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda puan durumuna bakıp bulunduğumuz yerin keyfini çıkarsınlar. Her zaman bizim arkamızda olsunlar" önerisinde bulundu.

Taraftarın bu yıl tribünlerde yaptıkları koreografilerin hepsini çok beğendiğini dile getiren başarılı futbolcu, sözlerini şöyle noktaladı:

Sivas bu sene inanılmaz uyandı. Deplasmanda ve içeride sonuç ne olursa olsun bizi destekliyorlar. Benim Sivasspor'da 3'üncü sezonum. Bu sezon kadar coşkulu sezon geçirmedim. Sivas'ta bundan sonra büyüyecek herkesin Sivassporlu olacağına inanıyorum.

2017'nin yaz transfer döneminde Menemen Belediyespor'dan Sivasspor'a 86 bin euro bedelle transfer olan Mert Hakan Yandaş, kırmızı-beyazlı ekipte bu sezon gösterdiği üstün performansla adından söz ettirdi.

Şampiyonluk yarışının içinde bulunan Sivasspor'da bu sezon 5'i Türkiye Kupası olmak üzere 30 karşılaşmaya çıkan Mert Hakan, 10 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU