Milli Eğitim Bakanlığı: İlk solunum cihazını ürettik

Bakanlık cihaz için tescil almasının ardından seri üretime geçileceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni  tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk solunum cihazının üretildiği açıklandı.

İş sağlığı ve güvenliğine uygun olarak tasarlandığı ifade edilen solunum cihazının Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmeliği’ne uygun olarak imal edildiğini, tescil alınmasının ardından seri üretime başlanacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ilk solunum cihazının Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretildiğini ifade etti.

Temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerinden cerrahi maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulum üretiminden yüz koruyucu sipere kadar alt yapıyı güçlendirdikleri tüm alanlarda yoğun üretim yapıldığını belirten Özer, "Ayrıca seçtiğimiz illerde ihtiyaç duyulan biyomedikal cihazların üretimi için de Ar-Ge çalışmalarını koordine ediyoruz. Pilot seçtiğimiz illerimize ciddi Ar-Ge altyapı desteği verdik. Ar-Ge çalışmalarına fedakarca çalışan mesleki eğitim öğretmenlerimiz büyük emek verdiler” dedi.

Özer şu bilgileri de paylaştı:

Hatay ve İstanbul'da solunum cihazının üretilmesi ile ilgili Ar-Ge çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyordu. İlk sevindirici haber, Hatay'dan geldi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ilk solunum cihazı üretildi. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU