Troller Dünya Turu tüm zamanların en büyük dijital ilk gösterimine imza attı

Film kirala-izle platformlarında ve ABD’de sayılı arabalı sinemalarda 10 Nisan’da erişime açıldı

Troller Dünya Turu (Trolls World Tour), Universal’ın verilerine göre açılış hafta sonunda tüm zamanların en büyük dijital ilk gösterimine imza attı.

Çok sevilen çocuk müzikalinin animasyon devam filmi aslen 10 Nisan’da gösterime girecekti ama koronavirüs salgını ve çok sayıda sinemanın kapanmasıyla, aynı tarihte salonlar yerine dijital kiralama mecralarında erişime açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle büyük bir başarıyla sonuçlandı, zira Troller Dünya Turu açılış hafta sonunda Universal’ın bir önceki rekortmeni Jurassic World: Yıkılmış Krallık’ın (Fallen Kingdom) 10 misli dijital hasılat yakaladı. Gerçi bu film evde izlenmeye açılmadan aylar önce salonlarda gösterime girmişti.

Universal resmi satış rakamlarını henüz açıklamamışken Deadline’ın tahminlerine göre film hafta sonu 40 milyon dolar (yaklaşık 274 milyon TL) civarında hasılat yaptı.

Film, Amazon Prime Video, Apple TV, YouTube ve Comcast dahil olmak üzere kirala-izle hizmeti veren tüm büyük platformlarda birinci sırada yer aldı.

Çeşitli oyuncak bebekler üzerine kurulu Troller Dünya Turu’nda Anna Kendrick ve Justin Timberlake yer alıyor, film 16 sterline (yaklaşık 137 TL) kiralanabiliyor.

The Independent’ın film eleştirmeni Clarisse Laughrey filmi “bir renk, parıltı ve aşırı iyimserlik geçidi – yalnızca Katy Perry, Lisa Frank veya DreamWorks’teki kreatif yazarlardan çıkabilecek bir kombinasyon” diye tanımladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU