Koronavirüs THY’de bir can daha aldı

THY kaptan pilotlarından Mehmet Ali Kılıç, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dün de emekli pilot, simülatör öğretmeni Mehmet Özden Türkön’ün ölüm haberi gelmişti. 2 pilotun ise tedavileri devam ediyor

Fotoğraf: AA

Türk Hava Yolları (THY) kaptan pilotlarından Mehmet Ali Kılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kovid-19 hastalığına yakalanmasının ardından kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavisi yapılan Kılıç, kurtarılamadı.

 

EVc99EhXgAIkpnL.jpg
Hayatını kaybeden Kaptan Pilot Mehmet Ali Kılıç / Fotoğraf: Twitter (@bulentuslu1903)

 

Havayolu Çalışanları Sendikası'ndan (Havasen) yapılan açıklamada, "THY Sorumlu Kaptan Pilotumuz Mehmet Ali Kılıç'ı Kovid-19 sebebiyle kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

THY’den uzun yıllar kaptan pilot olarak görev yapan ve emekliliğinin ardından simülatör öğretmeni olarak görevine devam eden Mustafa Özden Türkön de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

2 pilot hastanede

Cerrahpaşa Hastanesinde Covid-19 teşhisi konan Türk Hava Yolları’nda görevli Kaptan Pilot Serdar Gündoğdu için donör aranıyor. Serdar Gündoğdu için Covid-19 teşhisi konmuş, tedavi olup kronik bir hastalığı olmayan, 18 yaş üstü donör desteğine aranıyor. Uzun yıllar Türk Hava Yolları’nda Kaptan pilot olarak çalıştıktan sonra emekli olan Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak’a da Covid-19 teşhisi konulduğu ve tedavisinin yapıldığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU